Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord Voetbalpark één groot feest

De tweede editie van het Feyenoord Voetbalpark is woensdagmiddag een groot voetbalfeest geworden. Een kleine tweeduizend jonge Feyenoord-fans deden aan de hand van hun ouders en begeleiders rond De Kuip tal van voetbalspelletjes. Ze konden hun geluk niet op toen her en der ook een aantal spelers van Feyenoord opdoken om deel te nemen aan de activiteiten.


Zo onderging de Braziliaanse doelman Darley een extra keeperstraining, toen hij plaatsnam onder de lat van een groot doel en zich lange tijd onder vuur liet nemen door dolenthousiaste Kameraadjes en hun vriendjes en vriendinnetjes. Na het schieten op Darley was het voor de kinderen nog niet over, want toen de keeper op weg ging naar het volgende voetbalspel bestormden ze hem voor een handtekening en een foto.



Een van die andere activiteiten was een levend tafelvoetbalspel. Daar was net een spannende wedstrijd aan de gang, toen Diego Biseswar en Luc Castaignos aan kwamen lopen. De twee aanvallers twijfelden geen moment en sprongen direct het veld in om samen met de jonge Feyenoorders de wedstrijd af te maken.



Naast de spelers van de selectie was Coentje uiteraard ook aanwezig. De mascotte van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes bleek net zo populair als de voetballers van trainer Mario Been, want ook met hem wilden veel van de jonge Feyenoord-fans op de foto.



In een van de zalen van De Kuip werd een pittige Feyenoord-quiz gespeeld, terwijl voormalig aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal Ben Wijnstekers voetbalclinics verzorgde.



War Child was uiteraard ook vertegenwoordigd. Kinderen konden bij de stand van Feyenoords maatschappelijke partner met een goed gemikt schot een kindsoldaat laten veranderen in een spelend kind. Even verderop probeerden de jonge voetballers bij Feyenoords kledingsponsor Puma de bal vanaf de grond uit een metershoge Tower of Power te schieten. Het was een van de vele hoogtepunten op een middag die gezien de vele blije en enthousiaste gezichten meer dan geslaagd bleek.