Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/17 wint van Heerenveen/Emmen B1

Feyenoord onder 18 zal de ontmoeting met VVV-Venlo A1 snel willen vergeten. De Rotterdammers verloren zaterdagmiddag in Venlo met liefst 7-2. Onder 17 won op bezoek bij Heerenveen/Emmen B1 met 3-1 en behoudt daarmee de tweede plaats op de ranglijst. Voor Onder 16 leverde de derby met Excelsior B2 een 6-1 zege op en Onder 15 was met 1-0 RBC Roosendaal C1 nipt de baas.
COLLECTIEVE OFFDAY ONDER 18 LEIDT TOT GROTE NEDERLAAG
Feyenoord onder 18 is zaterdag op bezoek bij VVV-Venlo A1 hard onderuit gegaan. De Limburgers knokten voor lijfsbehoud en liepen eenvoudig over de Rotterdammers heen. In Venlo werd het maar liefst 7-2.


O/18 opende niet eens zo slecht tegen VVV en creëerde vroeg in de wedstrijd al een aantal kansen. Zoals wel vaker dit seizoen, wist de ploeg van trainer Jan Gösgens zich daarmee echter geen raad waardoor een voorsprong uitbleef.

De Venlonaren toonden Feyenoord hoe het wel moest, door twee kansen om te zetten in een voorsprong. O/18 gaf zich niet direct gewonnen en kwam via Tim Schoonheijm nog voor de rust terug tot 2-1.

In het eerste kwartier na de pauze werd duidelijk dat bij de Rotterdammers het heilige vuur ontbrak. De thuisploeg liep uit naar 4-1 en ook toen Nygel Velder met een fraaie treffer de marge verkleinde naar 4-2, bleef het spel van O/18 ongeconcentreerd ogen.

Dat gebrek aan focus leidde er al snel toe dat VVV vlot uitliep naar een flinke marge. De Limburgers, voor wie lijfsbehoud na deze zege een stuk dichterbij is gekomen, liepen in de slotfase uit naar een afgetekende 7-2 winst.

‘Deze ploeg moet keihard werken om een goede prestatie te kunnen leveren’, reageerde Gösgens op het spel van zijn elftal. ‘We waren vandaag niet geconcentreerd en niet scherp. Je kon aan ons duidelijk afzien dat we nergens meer voor spelen. Als je dan een VVV treft dat voor zijn allerlaatste kans vecht, weet je dat het heel lastig wordt. Wij hadden vandaag een collectieve offday.’

VVV-Venlo A1 – Feyenoord O/18 7-2

Scoreverloop

1-0
2-0
2-1 Schoonheijm
3-1
4-1
4-2 N. Velder
5-2
6-2
7-2

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Blokland (75’ Berkvens), Van Oosten, Kruithof, De Rooij (75’ Angel Qurijo); Bouwmeester, N. Velder, Van den Engel (70’ Scholman); Schoonheijm, Rashid (60’ Rienstra) en Latuheru (46’ A. Velder).

ONDER 17 TE STERK VOOR HEERENVEEN/EMMEN B1
Door een 1-3 overwinning bij Heerenveen/Emmen B1 heeft Feyenoord onder 17 de ploeg uit Friesland afgeschud als concurrent voor de tweede plaats. Het team van trainer Cor Adriaanse speelde goed en pakte verdiend de winst.


‘Bij vlagen zag ons spel er erg goed uit’, vertelde Adriaanse. ‘Vorige week was ik over het voetbal minder tevreden, maar de jongens hebben het vandaag goed opgepakt. We zijn nog volop in de race voor de tweede plek en hebben dat helemaal in eigen hand.’

Vanaf het begin zat O/17 goed in de wedstrijd. Joshua Steenvoorden ging na ruim tien minuten alleen op de doelman van de Friezen af, maar miste de kans op de openingstreffer. Even later was het wel raak: Matthew Steenvoorden vond Jair Balrak en die werkte de bal binnen.

Balrak kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden, maar omdat die niet aan de Feyenoorder besteed waren, eindigde de eerste helft met een 0-1 stand. Uit een vrije schop van Larbi El Harouchi kopte Matthew Steenvoorden, na een klein kwartier in de tweede helft, de 0-2 binnen.

Na een uur kwam de thuisploeg terug tot 2-1. De arbiter bestrafte duw- en trekwerk in het strafschopgebied met een penalty, die met het nodige kunst- en vliegwerk door Heerenveen/Emmen werd benut. Boy de Jong kon in eerste instantie nog redden, maar was op de rebound kansloos.

Feyenoord maakte vijf minuten na de aansluitingstreffer aan alle onzekerheid een einde. Balrak bezorgde de bal op maat bij de vrijstaande Elvis Manu, waarop de aanvaller de 1-3 binnen schoot.

Heerenveen/Emmen B1 – Feyenoord O/17 1-3

Scoreverloop
18’ 0-1 Balrak
53’ 0-2 M. Steenvoorden
62’ 1-2
67’ 1-3 Manu

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Kongolo, Y. van Deelen; M. Steenvoorden, J, Steenvoorden, El Harouchi; Manu (72’ Agatowski), Balrak (69’ Van der Velden) en Blij (58’ Cornelissens).

ONDER 16 VEEL TE STERK VOOR EXCELSIOR B2
De stadsderby tussen Feyenoord onder 16 en Excelsior B2 is een eenvoudige prooi voor Feyenoord geworden. De ploeg van trainer Gaston Taument speelde niet goed, maar had desondanks geen enkel kind aan de Kralingers. Het werd op Varkenoord 6-1.


‘Ik ben niet tevreden over hoe we vandaag hebben gespeeld’, zei Taument zaterdag na de wedstrijd. ‘Het voetbal was niet goed, maar ook de tegenstander was matig en dus konden we uiteindelijk toch gemakkelijk winnen. Er zaten wel een paar schoonheden van doelpunten bij.’

Het slordige spel wat O/16 op de mat legde, zorgde nauwelijks voor problemen. In tegendeel, binnen twintig minuten stond de ploeg uit Rotterdam-Zuid al met 2-0 voor. Kyle Ebecilio opende de score. Nadat zijn vrije trap afketste op de muur, nam de middenvelder de bal weer op zijn schoen en dit keer met meer succes: 1-0.

Tien minuten later punterde Joey Sleegers op aangeven van Anass Achahabar de 2-0 binnen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers terug tot 2-1, nadat de scheidsrechter de bal na een handsbal op de stip had gelegd.

Ook na de pauze was het voetbal niet oogstrelend. Toch liep O/16 fraai uit naar een ruime overwinning. De 3-1 van Tonny Trindade De Vilhena was van grote schoonheid: na een voorzet van de linkerkant werkte de aanvaller de bal met een halve omhaal achter de doelman van Excelsior.

De volgende goal, van Remco van Wingerden was zo mogelijk nog fraaier: vanaf twintig meter verraste de invaller de doelman van de bezoekers met een boogbal. Joep Breimer en Achahbar tekenden daarna nog voor de vijfde en zesde treffer.

Feyenoord O/16 – Excelsior B2 6-1

Scoreverloop:

8’ 1-0 Ebecilio
18’ 2-0 Sleegers
40’ 2-1
52’ 3-1 De Vilhena
61’ 4-1 Van Wingerden
75’ 5-1 Breimer
80’ 6-1 Achahbar

Opstelling Feyenoord O/16: Franken, Gómez Nieto, Rekik, Thong; Woudenberg, Sleegers (41’ Knoester), Staas, Ebecilio (65’ Breimer); Boëtius (59’ Van Wingerden), Achahbar en Trindade De Vilhena.

NIPTE ZEGE ONDER 15 OP RBC ROOSENDAAL C1
Feyenoord onder 15 heeft op bezoek bij RBC Roosendaal C1 nipt met 0-1 gewonnen. Na een slechte eerste helft herstelden de Rotterdammers zich na de rust. De bevrijdende treffer viel pas drie minuten voor tijd. Jurensley Dorand kopte een voorzet van Rick Dekker binnen.


O/15 startte matig aan het duel. Op het slechte veld in Roosendaal was meer nodig dan verzorgd voetbal, maar dat leken de Rotterdammers voor de pauze niet te beseffen. RBC kreeg vanaf de strafschopstip de kans op een voorsprong, maar doelman Jay Jharie stopte de inzet knap.

Feyenoord had niets in te brengen tegen de Roosendalers en dat de thuisploeg niet tot scoren kwam was te danken aan de excellerende Jharie. Oog in oog met een aanvaller van RBC redde hij weer goed. Nathan Ake was met twee schoten van afstand verantwoordelijk voor de enige twee Rotterdamse wapenfeiten.

Na de pauze was het O/15 wel duidelijk dat er strijd nodig was om de Brabanders partij te bieden. Het verschil met de eerste helft was enorm en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van RBC. De vele kansen die dat opleverde werden echter niet benut.

Het lot leek de Rotterdammers niet gunstig gezind in Roosendaal. Dorand en Jesse Driebergen zagen hun inzetten op paal en lat eindigen en ook de doelman van de Roosendalers lag enkele malen hinderlijk in de weg. In de slotfase had de keeper echter geen antwoord toen Dorand een voorzet van Dekker raak kopte en ging O/15 alsnog met de winst aan de haal.

‘We hoeven niet trots te zijn op deze overwinning’, vertelde trainer Jeffrey Oost. ‘In de eerste helft speelden we heel matig. De tweede helft was beter, toen waren we wel bereid arbeid te leveren.’

RBC Roosendaal C1 – Feyenoord O/15 0-1

Scoreverloop:
67’ 0-1 Dorand

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Van de Ruit, Dekker, Cabral, Korporaal; Ake, Medar (40’ De Vos), Driebergen; Manusama, Dorand en Agata (50’ James).