Ajax – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke bekerronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites. Deze keer: Ajax tegen Feyenoord, eindstand: 2-0.
Sp!ts:
Feyenoord tevreden met ’slechts’ 2-0
‘Ik vind deze 2-0 nederlaag een redelijke uitgangspositie voor ons’, zei Erwin Mulder na afloop van het eerste deel van het tweeluik met Ajax. ‘Het is geen onoverbrugbare uitslag, dus in Rotterdam kan er nog van alles gebeuren.’ De sluitpost van Feyenoord was zelf verantwoordelijk voor de vroege achterstand. In de vijfde minuut verstuurde Toby Alderweireld vanaf zijn eigen helft een hoge voorzet richting het vijandelijke strafschopgebied. Mulder hield zijn blik op de bal en zag Siem de Jong over het hoofd. De middenvelder van Ajax plukte de bal voor de neus van Mulder weg en schoot de 1-0 binnen.

De Pers:
Na de heisa is het ook niet spannend
Na zijn weifelende begin herstelde Mulder zich knap en groeide hij langzaam in de wedstrijd. Dat gold ook voor Feyenoord, al was dat dan rijkelijk laat. Met een paar gevaarlijke counters zochten de Rotterdammers het doel van Maarten Stekelenburg op. Dreiging leverde dat wel op, kansen niet. Omdat Ajax ook na de rust niet meer aanzette, en Feyenoord stootkracht miste, daalde het niveau van de bekerfinale zienderogen.

De Telegraaf:
Feyenoord leeft nog
Bij de Feyenoord-spelers streden de teleurstelling over de kansloze 2-0 nederlaag in de eerste bekerfinale tegen Ajax en de opluchting over het uitblijven van grotere schade om voorrang. ‘We leven nog’, zo drukte verdediger Ron Vlaar het treffend uit. ‘Maar nu het 2-0 is gebleven, is het nog mogelijk. Met een volle Kuip erachter en een iets agressiever Feyenoord, dan moet het kunnen’, blikte Vlaar alvast vooruit naar de twééde finale, op 6 mei in Rotterdam.

De Volkskrant:
Feyenoord houdt moed erin
Met verbazing had Feyenoord- coach Mario Been zijn spelers zien schutteren in de openingsfase. ‘Sommige dingen in de sport zijn niet te verklaren. Ik miste het gif dat nodig is in een finale. En El Ahmadi liet De Jong bij het tweede doelpunt wel heel gemakkelijk uit zijn rug lopen.’ Maar een formaliteit wordt het zeker niet voor Ajax, beloofde Been. ‘Het is nog niet klaar. Het belooft op 6 mei nog een fantastische avond te worden.’

FCUpdate.nl:
El Ahmadi: ‘Hadden voor de 2-1 moeten gaan’
Als Feyenoord één keer gescoord had tegen Ajax, was de situatie totaal anders geweest. Een 2-1 uitnederlaag is, in dit ‘Europese’ systeem, namelijk best een goed resultaat. Een heel stuk beter dan 2-0, weet El Ahmadi. ‘Daarom was het een beetje raar dat we niet meer op de aanval gingen spelen. Vooral na de zestigste of zeventigste minuut hadden we best wat meer risico kunnen nemen’, zegt hij. ‘Maar ik begrijp de trainer ook wel, want als je meer naar voren speelt bestaat er natuurlijk een kans dat Ajax uitloopt naar 3-0. En met 3-0 zou het echt over zijn geweest. Nu hebben we nog een kans.’