Fanshop
Fanshop

Beloften stellen zege op Jong AZ in slotfase veilig

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond op Woudestein met 3-1 gewonnen van Jong AZ. De Rotterdamse beloften, die met selectiespelers Rob van Dijk, Kelvin Leerdam, Tim de Cler, Stefan Babovic, Diego Biseswar en Mitchell Schet in de basis begonnen, zijn de ploeg uit Alkmaar nu tot op een punt genaderd op de ranglijst. Jerson Ribeiro opende vroeg in de tweede helft de score, waarna in de laatste tien minuten nog drie goals vielen. Jong AZ kwam aanvankelijk nog op gelijke hoogte, maar via een eigen doelpunt van Mike Boelee en een treffer van Biseswar stelde Jong Feyenoord/Excelsior de zege veilig. Bij de bezoekers speelde Gilano Wijnaldum, het jongere broertje van Feyenoorder Georginio, de hele wedstrijd.
Aan de aanvallende intenties van beide ploegen lag het niet, maar door te veel slordigheden aan beide kanten was de eerste helft op Woudestein zelden aantrekkelijk voor de toeschouwers. Op het hobbelige veld kwamen combinaties maar moeizaam tot stand, waardoor ook het aantal uitgespeelde aanvallen aan beide kanten schaars was.

Namens de thuisploeg kwam Mitchell Schet na een half uur spelen het dichtst bij een treffer. De aanvaller kreeg bij de tweede paal een prima voorzet vanaf de linkerflank van Michal Janota, maar raakte de bal niet goed en zag zijn schot naast rollen. Tegen die tijd Johann Berg Gudmundsson aan de andere kant al op de lat geschoten vanaf een meter of zestien afstand.

Het was een schaarse poging van de bezoekende ploeg, die verder moeite had de defensie van Jong Feyenoord/Excelsior in problemen te brengen. Het elftal van coach André Hoekstra zette daar tot de rust een licht veldoverwicht tegenover, maar kwam met name in de eindfase te kort om doelman Hobie Verhulst van Jong AZ op de proef te stellen. Tim de Cler probeerde het halverwege de eerste helft met een schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied, maar zijn inzet ging voor het doel langs.

Na rust was het spel van de thuisploeg beter verzorgd en trok Jong Feyenoord/Excelsior het initiatief nog verder naar zich toe. Dat resulteerde al na acht minuten in de tweede helft in de verdiende openingstreffer.

Stefan Babovic vond daarbij Diego Biseswar in het strafschopgebied, waar de aanvaller een combinatie met Jerson Ribeiro zag mislukken. Mike Boelee van Jong AZ kon de bal vervolgens opruimen, maar speelde in plaats daarvan in de voeten van Ribeiro. De middenvelder twijfelde niet en passeerde doelman Verhulst met een hard schot.

Jong Feyenoord/Excelsior kwam vervolgens vrijwel geen moment meer in problemen, afgezien van een moment tien minuten voor tijd. Invaller Mitchell Te Vrede kopte toen een hoge voorzet door richting de tweede paal, waar Ali Messaoud tegen de verhoudingen in vrij binnen kon koppen.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijke stand, want Jong Feyenoord/Excelsior bracht snel orde op zaken. Ribeiro lag aan de basis van het doelpunt, door een bal van afstand hard op de vuisten van doelman Verhulst te schieten. De rebound was voor Janota, die zijn voorzet vervolgens ingetikt zag worden door de ongelukkige verdediger Boelee.

In de slotfase kwam Messaoud uit een corner nog eenmaal dicht bij de gelijkmaker voor Jong AZ, maar de aanvallende middenvelder zag zijn kopbal gered worden door Rob van Dijk. Janota stond vervolgens op de juiste plek om de rebound tegen te houden.

Diego Biseswar zorgde er uiteindelijk voor dat de marge voor de Rotterdamse beloften nog verdubbeld werd. De aanvaller raasde bij een snelle counter over de linkerflank, trok naar binnen en bepaalde met een laag schot de eindstand op 3-1.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong AZ 3-1

Scoreverloop:

53’ 1-0 Ribeiro
79’ 1-1 Messaoud
82’ 2-1 Boelee (e.d.)
90’ 3-1 Biseswar

Scheidsrechter: Tulleners

Geel: Risamasu (Jong Feyenoord/Excelsior), Messaoud (Jong AZ)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior:
Van Dijk; Leerdam, Monteiro, Ramsteijn, De Cler; Risamasu, Babovic, Ribeiro; Schet (71’ Hagary), Biseswar en Janota.
Jong AZ: Verhulst; Van Huizen, Boelee, Schouten, Wijnaldum; Rienstra, Messaoud, Holland; Berg Gudmundsson, Sigtharsson (74’ Te Vrede) en De Vogel (74’ Gyasi).