Fanshop
Fanshop

Zeven Feyenoorders bij Oranje onder 19

Feyenoord-spelers Luc Castaignos, Stefan de Vrij, Bar Schenkeveld, Tim Eekman, Jordy Clasie, Ricky van Haaren en Jerson Cabral zijn opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. Dit team is in voorbereiding op het beslissende EK-kwalificatietoernooi (15-23 mei) in eigen land. De voorbereiding op het Elitetoernooi in Limburg begint voor Onder 19 met een trainingsstage op 8, 9 en 11 mei en wordt afgesloten met een oefeninterland op 12 mei tegen Zuid Korea in Doorwerth. Na afloop van de oefeninterland maakt Van Zwam de definitieve selectie van achttien spelers bekend.
Op 15 mei verzamelt de definitieve selectie in Venlo om zich te prepareren op het Elitetoernooi. Daar kan kwalificatie worden afgedwongen voor de EK-eindronde in juli in Frankrijk.

De voorlopige selectie van 23 spelers ziet er als volgt uit:

Doel: Marco Bizot (Ajax), Steffen Bakker (RVO FC Groningen)

Verdediging: Lorenzo Burnet (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Tim Eekman (Feyenoord), Imad Najah (PSV), Bart Schenkeveld (Feyenoord), Erik Schouten (AZ), Virgil van Dijk (Willem II), Ricardo van Rhijn (Ajax)

Middenveld: Leandro Bacuna (FC Groningen), Steven Berghuis (Voetbalacademie FC Twente BV), Roly Bonevacia (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Marten de Roon (Sparta Rotterdam), Davy Pröpper (Vitesse/AGOVV), Rodney Sneijder (Ajax), Ricky van Haaren (Feyenoord)

Aanval: Jerson Cabral (Feyenoord), Luc Castaignos (Feyenoord), Lorenzo Ebicilio (Ajax), Rajiv van la Parra (SM Caen), Charlton Vicento (ADO Den Haag)