Fanshop
Fanshop

Duel met Heerenveen in teken van Sophia Kinderziekenhuis

De wedstrijd Feyenoord tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Traditiegetrouw staat dit duel in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Dit betekent op de eerste plaats dat er honderden kinderen uit het Erasmus MC Sophia samen met hun familie of verzorgers te gast zijn in De Kuip. Het grootste deel van hen zal de wedstrijd bekijken vanaf Vak G, terwijl ook een aantal kinderen te gast zal zijn in de verschillende Business Units van het stadion. Op Vak G en in de units worden vlaggetjes uitgedeeld met daarop de tekst Samen Spelen. Daarnaast zijn alle wedstrijdmascottes, vlaggenkinderen en referee-escortes kinderen van het Sophia.
Vanaf twee uur voor de wedstrijd wordt onder alle bezoekers van de wedstrijd een collecte gehouden. Van het opgebrachte geld worden laptops aangeschaft, die in het Sophia kunnen worden geleend door de patiëntjes in het kader van het project ‘Vanuit het bed op het net’.

Dit project is erop gericht dat kinderen vanuit het ziekenhuis kunnen communiceren met ouders, klasgenootjes, leraren, vriendjes en vriendinnetjes, bijvoorbeeld via MSN. Naast de laptops wil het Sophia speciale toetsenborden en grote muizen aanschaffen, zodat ook kinderen met beperkingen met de laptops overweg kunnen. Stadionspeaker Peter Houtman maakt na afloop van de wedstrijd het bedrag bekend dat is opgehaald met de collecte. Dit bedrag zal ook op deze website worden gepubliceerd.

De samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC Sophia bestaat sinds augustus 2003. Feyenoord probeert op diverse manieren het leven van zieke kinderen op een leuke manier te veraangenamen. Een van de onderdelen van deze samenwerking is de jaarlijkse Sophia Dag. Daarnaast heeft het Erasmus MC Sophia aan het begin van ieder seizoen de primeur van de presentatie van de nieuwe selectie.