Fanshop
Fanshop

Lintje voor Gerard Meijer

Gerard Meijer is donderdagochtend op het stadhuis van Rotterdam onderscheiden met een lintje. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Ahmed Aboutaleb, voor vijftig jaar dienst als verzorger van Feyenoord. De 74-jarige Meijer nam aan het eind van vorig seizoen afscheid als verzorger en is sindsdien als ambassadeur aan de club verbonden. Meijer is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.
Meijer werd op 12 augustus 1935 geboren in Rotterdam kwam in 1959 in dienst bij Feyenoord. Hij maakte sindsdien alle hoogte- en dieptepunten mee bij de club, waaronder de grootste successen zoals het winnen van de Europa Cup in 1970 en de UEFA Cup in 1974 en 2002.De werkweek van Meijer hield niet op bij veertig uur in de week. Meer dan eens kwam de verzorger als eerste op het stadion en ging hij als laatste weer weg. Niet voor niets zei zijn vrouw eens tegen Meijer: ‘De Kuip is je thuis en je tweede huis is hier.’

Het clubicoon was bij spelers niet alleen geliefd vanwege zijn werk als verzorger en masseur, maar ook omdat hij een klankbord en vertrouwenspersoon voor hen was. Extra aandacht had hij voor jonge of nieuwe spelers, die zich mede dankzij Meijer snel thuis voelden bij de club.Onder supporters werd Meijer als verzorger razend populair. Zo imiteerde het legioen vroeger het geluid van een brommer als ‘de snelste verzorger van Nederland’ het veld in rende. In zijn laatste jaren als verzorger kampte Meijer met knieklachten, waardoor hij niet meer zo rap was als voorheen, maar zijn populariteit was er de laatste jaren niet minder om.

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Roda JC nam Meijer op grootse wijze afscheid als verzorger. Oud-spelers als Willem van Hanegem, Coen Moulijn en Pierre van Hooijdonk waren speciaal voor zijn afscheid naar De Kuip gekomen om de verzorger nog eenmaal te bedanken voor de samenwerking. Ook werd er een tribune in het stadion naar het clubicoon vernoemd.Later vandaag op deze website een uitgebreid verslag van de onderscheiding van Gerard Meijer.