Feyenoord onder 17 besluit seizoen met nederlaag

Feyenoord onder 17 heeft donderdagmiddag het seizoen afgesloten met een 0-1 nederlaag tegen AZ B1. Een doelpunt vlak voor rust van de bezoekers uit Alkmaar deed de ploeg van trainer Cor Adriaanse de das om. Ondanks de nederlaag blijft Feyenoord O/17 AZ voor op de ranglijst. Afhankelijk van het resultaat van PSV B1 ,dat zaterdag op bezoek gaat bij RVO FC Groningen B1, eindigt Feyenoord als tweede of derde in de eredivisie voor B-junioren.
‘Het was vandaag allemaal net niet’, concludeerde Adriaanse na het duel met AZ. ‘We hebben kansen gecreëerd, maar schoten ze er niet in. We hadden zeker een punt moeten pakken, maar waren niet scherp genoeg voor het doel.’ Elvis Manu kreeg krap tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de mogelijkheid om Feyenoord alsnog op gelijk hoogte te schieten met AZ, maar hij miste.

Feyenoord onder 17 eindigt het seizoen als tweede of derde en daarmee toonde Adriaanse zich tevreden. ‘Ik denk dat we met zijn allen het maximale uit deze groep hebben gehaald’, zei de trainer. ‘Als ik de wedstrijden van de afgelopen tijd afzet tegen het begin van het seizoen zie ik een goede ontwikkeling, zowel als team als bij de spelers individueel. Uiteindelijk gaat het allemaal om opleiden.’

Onder 17 speelt volgende week een oefenwedstrijd tegen sportclub Feyenoord A1. Van 21 tot en met 23 mei nemen de Rotterdammers deel aan het Eurovoetbal toernooi in Groningen, waar de ploeg het onder meer opneemt tegen Real Madrid, Ajax, AZ en Anderlecht.

Feyenoord onder 17 – AZ B1 0-1

39’ 0-1

Opstelling Feyenoord onder 17: De Jong; Y. van Deelen (63’ Boetius), Rekik, Kongolo, J. van Deelen; M. Steenvoorden, J. Steenvoorden, El Harouchi; Manu, Balrak en Blij (50’ Van der Velden).