Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Roy Makaay op de schouders bij groots afscheid

Roy Makaay bezorgde zichzelf zondag het mooist denkbare afscheid door met drie doelpunten en een assist Feyenoord aan een 6-2 zege op Heerenveen te helpen en daarmee de vierde plaats in de competitie veilig te stellen. Tijdens de wedstrijd, waarin Makaay een publiekswissel kreeg, gingen de handen in De Kuip al verschillende keren op elkaar voor de topspits. Na afloop kwam daar nog een indrukwekkend eerbetoon aan de afzwaaiende routinier bij.

De aanvaller maakte samen met zijn vrouw Joyce en kinderen Milou en Dani een laatste ereronde door De Kuip, waar de toeschouwers massaal op hun plaats waren blijven zitten om Makaay een staande ovatie te geven. Terwijl het You’ll Never Walk Alone uit de speakers en van de tribunes galmde, nam de zichtbaar geïmponeerde aanvaller zo afscheid als profvoetballer.



Voorafgaand aan de ereronde had algemeen directeur Eric Gudde het woord genomen. Hij bedankte Makaay voor een fantastische carrière en zijn inzet in de afgelopen drie jaar bij Feyenoord. ‘Je hebt vandaag je afscheid op een fantastische manier ingekleurd’, zei Gudde. ‘Dat is typerend voor je indrukwekkende carrière waarin je 318 doelpunten hebt gemaakt en een erelijst hebt opgebouwd waar iedere voetballer jaloers op zal zijn.’



Gudde typeerde Makaay als een op en top professional, die onder alle omstandigheden het beste met de club voor had. ‘We zijn daarom ook ontzettend trots dat je hebt aangegeven dat je in de toekomst trainer in de jeugdopleiding van Feyenoord wil worden’, zei Gudde tegen Makaay.



De spits zelf, die zowel van Gudde als van Joop Verschuuren namens de Feyenoord Supportersvereniging een kado kreeg, nam tot slot zelf het woord. ‘De zeventien jaar zitten er nu echt op’, zei Makaay. ‘Ik ben heel trots dat ik de afgelopen drie jaar voor deze fantastische club heb mogen spelen. In die drie jaar heb ik hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Aanstaande donderdag hoop ik daar een hoogtepunt aan toe te kunnen voegen. Ik vraag daarom alle supporters om ons te steunen en donderdag het wonder waar te kunnen maken.’



De laatste woorden van Makaay werden met een luid gejuich ontvangen door de supporters. Voor Kevin Hofland en Stefan Babovic was de ovatie teken om Makaay op de schouders te nemen en zo aan de laatste indrukwekkende ereronde van de spits te beginnen.