Fanshop
Fanshop

Ruim elfduizend euro voor Sophia Kinderziekenhuis

De collecte die afgelopen zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen werd gehouden onder alle bezoekers in De Kuip, heeft ruim elfduizend euro opgeleverd voor het Erasmus MC-Sophia. De opbrengst van de collecte wordt aangewend voor de aanschaf van laptops, waarmee de kinderen in het Sophia ‘vanuit hun bed op het net’ kunnen, zoals het project in het kinderziekenhuis heet. Daarnaast zal het ingezamelde geld worden besteed aan speciale toetsenborden en grote muizen, zodat ook kinderen met een beperking gebruik kunnen maken van de laptops.
De traditionele Sophiadag behelsde ook dit jaar veel meer dan alleen de collecte. De wedstrijdmascottes, vlaggenkinderen en referee escortes waren kinderen van het Sophia. Zij waren zodoende van dichtbij getuige van een memorabele voetbalmiddag, waarop Feyenoord de vierde plaats heroverde, zes keer scoorde en op prachtige wijze afscheid nam van Roy Makaay.

De bijzondere gebeurtenissen op het veld hadden zijn weerslag op de tribunes, waar gedurende de tweede helft meermalen de wave te zien was. Zeker op Vak G wisten de toeschouwers niet wat ze meemaakten. Dat vak zat vol met honderden kinderen van het Sophia, waarvan een groot deel voor het eerst een wedstrijd van Feyenoord bezocht. Breed lachend en met hard geschreeuw sprongen ze keer op keer op als zij weer aan de beurt waren op De Kuip te doen trillen op haar grondvesten.

Een deel van de patientjes van het kinderziekenhuis was niet in staat om plaats te nemen op het supportersvak achter het doel, maar had het geluk de wedstrijd vanuit de tientallen business units te mogen aanschouwen. Daar kwamen zij tijdens het duel met de Friezen voor een grote verrassing te staan, toen ze bezoek kregen van de Ron Vlaar, Jonathan De Guzman, Karim El Ahmadi en Leroy Fer. De Feyenoorders namen cadeautjes mee voor de jonge fans en gingen met hen op de foto.

‘Wat de jongens op het veld hebben laten zien was natuurlijk al geweldig’, zei Fer. ‘Maar wij hebben de kinderen in de units ook nog iets extra’s kunnen geven. Ze fleurden helemaal op toen ze ons zagen. Het waren mooie ontmoetingen en ik ben blij dat ze te gast waren in De Kuip.’

De samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC Sophia bestaat sinds augustus 2003. Feyenoord probeert op diverse manieren het leven van zieke kinderen op een leuke manier te veraangenamen. Een van de onderdelen van deze samenwerking is de jaarlijkse Sophia Dag. Daarnaast heeft het Erasmus MC Sophia aan het begin van ieder seizoen de primeur van de presentatie van de nieuwe selectie.