Fanshop
Fanshop

Vlaar en Van Bronckhorst op trainingstage met Oranje

Ron Vlaar en Giovanni van Bronckhorst hebben allebei een uitnodiging ontvangen voor een trainingstage met het Nederlands elftal op donderdag 13 en vrijdag 14 mei aanstaande in Hoenderloo. Tijdens deze tweedaagse stage traint de technische staf van het Nederlands elftal met een groep (kandidaat-) internationals, die het seizoen bij hun club inmiddels heeft afgesloten en geen (internationale) competitie- en/of bekerverplichtingen heeft. Uitgangspunt bij de samenstelling van de geselecteerden voor de twee stages is dat de spelers tenminste één week vrij hebben voordat Oranje de WK-voorbereiding in Seefeld begint op woensdag 19 mei. Op maandag 10 en dinsdag 11 mei vindt eveneens een trainingstage plaats in Hoenderloo. Hiervoor ontvingen Vlaar en Van Bronckhorst geen uitnodiging.
Bondscoach Bert van Marwijk is tevreden over de samenstelling van de spelersgroep, die in Hoenderloo aanwezig kan zijn. ‘Het vergde veel overleg met de medische staf en individuele spelers om tot een zo goed mogelijke invulling te komen’, zei Van Marwijk op OnsOranje.nl. ‘Wij hebben immers ook nog te maken met de Nederlandse play offs, de buitenlandse competities en bekerfinales en de finale van de Champions League. Daarnaast zijn er spelers die bij hun club alle wedstrijden hebben gespeeld en spelers die terugkomen van langdurige blessures. Dit soort zaken heeft meegespeeld bij het maken van mijn keuze.’
 
De volgende spelers ontvingen een uitnodiging voor de stage op 13 en 14 mei:
Ibrahim Afellay (PSV), Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV), Sander Boschker (FC Twente), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Eljero Elia (HSV), Orlando Engelaar (PSV), Jeremain Lens (AZ), David Mendes da Silva (AZ), André Ooijer (PSV), Robin van Persie (Arsenal), Stijn Schaars (AZ), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Demy de Zeeuw (Ajax).
 
Van Marwijk beslist dinsdag 11 mei over de voorlopige WK-selectie, bestaande uit dertig spelers. Van deze groep vallen uiteindelijk zeven spelers af. De definitieve lijst, bestaande uit twintig veldspelers en drie keepers, moet vervolgens uiterlijk dinsdag 1 juni bij de FIFA worden ingeleverd.
 
Uitsluitend in geval van ernstige blessures mag bondscoach Bert van Marwijk na 1 juni nog wijzigingen aanbrengen in zijn spelersgroep. De regels schrijven voor dat een speler die deel uitmaakt van de groep van 23 alleen vervangen mag worden vóór het eerste groepsduel van het betreffende land. De doktoren van de medische commissie van de FIFA beslissen uiteindelijk of een speler al dan niet vervangen mag worden.