Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Beloften besluiten competitie met nederlaag

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 6-3 verloren van Jong NEC. De Rotterdamse beloften gingen in De Goffert tot kort na rust gelijk op met de thuisploeg, maar gaven het duel vervolgens in een half uur tijd volledig uit handen. Jong Feyenoord/Excelsior besluit de competitie na de nederlaag in Nijmegen op de zevende plaats. Mitchell Schet en Michal Janota moesten zich maandag beiden voortijdig laten vervangen met een lichte blessure. Kaj Ramsteijn miste een strafschop voor de Rotterdammers.
Tot de rust ging de ploeg van trainer André Hoekstra gelijk op met Jong NEC. De Rotterdammers openden zelfs al na twee minuten de score via Jordao Pattinama, na een fraaie combinatie met Hanne Hagary. Lang kon Jong Feyenoord/Excelsior niet genieten van de voorsprong, want een kwartier na de openingstreffer had de thuisploeg al twee keer tegen gescoord.

Kaj Ramsteijn kreeg na ruim een half uur spelen de mogelijkheid om via een strafschop de score weer gelijk te trekken, maar de verdediger miste vanaf elf meter. Kort na rust zorgde Hagary alsnog voor de gelijkmaker, maar vervolgens was het gedaan met de goede bedoelingen van de Rotterdammers.

Jong NEC wist in het half uur dat volgde liefst vier keer te scoren en besliste zo de wedstrijd. Enkel Pattinama kon vijf minuten voor tijd nog iets terugdoen, na een knappe actie van Marlon Oranje, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior het seizoen besloot met een ruime nederlaag.

‘We hebben niet als een ploeg geacteerd’, oordeelde Hoekstra achteraf. ‘Hadden we dat wel gedaan, dan hadden we moeten winnen van Jong NEC.’ Met winst hadden de beloften nog kunnen stijgen naar de vijfde plaats op de ranglijst. ‘Nu zijn we in ieder geval nog in het linkerrijtje geëindigd, maar dat zegt me niet zoveel’, zei Hoekstra.

Voor het grootste deel van de vaste spelersgroep van Jong Feyenoord/Excelsior betekende het duel van maandagavond de laatste officiële wedstrijd in Rotterdamse dienst. ‘Een groot aantal spelers zal na dit seizoen hun heil elders dan bij Feyenoord of Excelsior gaan zoeken’, vertelde Hoekstra.

Jong Feyenoord/Excelsior besluit aanstaande zaterdag het seizoen met een oefenwedstrijd tegen de Rotterdamse amateurclub DHZ, dat haar negentigjarige jubileum viert.

Jong NEC – Jong Feyenoord/Excelsior 6-3

Scoreverloop:
2’ 0-1 Pattinama
9’ 1-1 Alakmak
17’ 2-1 Goderie
51’ 2-2 Hagary
58’ 3-2 Carmelia
69’ 4-2 Carmelia
76’ 5-2 Loen
81’ 6-2 Ali
85’ 6-3 Pattinama

Bijzonderheden: 33’ Ramsteijn mist strafschop

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Van Haeften (46’ Jansen); Weber, Risamasu, Ramsteijn, Nelom; Oranje, Janota (60’ Monteiro), Mossaoui; Schet (46’ Been), Hagary en Pattinama.