Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Been, Van Bronckhorst en Meijer doen beroep op supporters

Feyenoord heeft dinsdag in een open brief in dagblad Metro de supporters opgeroepen om de club op positieve wijze te steunen tijdens het tweede duel van de bekerfinale tegen Ajax, dat aanstaande donderdag in De Kuip wordt gespeeld. Trainer Mario Been, aanvoerder Giovanni van Bronckhorst en clubambassadeur Gerard Meijer doen in de brief een klemmend beroep op de supporters om kwetsende spreekkoren of andere gebeurtenissen die niets met voetbal te maken hebben achterwege te laten, aangezien dit verstrekkende gevolgen kan hebben voor Feyenoord. Lees hieronder de volledige open brief.
Beste Feyenoorder,

Aanstaande donderdag 6 mei staat om half zeven ’s avonds in De Kuip de return van de bekerfinale tegen Ajax op het programma. Hoewel de uitgangspositie geen gemakkelijke is, leeft bij ons en bij de voltallige spelersgroep heel sterk de wens om er donderdag een geweldige wedstrijd van te maken. Wij willen die beker pakken en daar hebben wij de steun van onze trouwe supporters héél hard bij nodig.

Naast de absolute wil om te winnen moet er donderdag wat ons betreft één ding voorop staan en dat is gezonde rivaliteit. Wij doen daarom een klemmend beroep op alle toeschouwers om Feyenoord donderdag alleen op een positieve wijze te steunen.

Het kan niet zo zijn dat een prachtig affiche als Feyenoord-Ajax verziekt wordt door kwetsende spreekkoren of andere gebeurtenissen die niets met voetbal te maken hebben. Niemand gaat daar namelijk beter van voetballen, ook wij niet. En of we nu winnen of verliezen, de liefde voor ons Feyenoord moet altijd voorop staan. In voor- en tegenspoed, bij winst en verlies.
Het eventueel staken van de wedstrijd als gevolg van kwetsende spreekkoren door de scheidsrechter kan bovendien zeer nadelige gevolgen voor Feyenoord hebben, zoals bijvoorbeeld het moeten spelen van wedstrijden zonder publiek in het komende seizoen. Als club van iedereen en voor iedereen moet dat het laatste zijn wat we willen.

Feyenoord-supporters, laat De Kuip donderdag bij de bekerfinale weer een ouderwetse heksenketel worden! Maar wel één waarin we met respect voor elkaar, de scheidsrechter en de tegenstander omgaan. Het moet kolken, het moet een voetbalfeest worden, het stadion moet uit zijn voegen trillen! Dan doen wij er alles aan om die cup te pakken en hopelijk kunnen we er dan na het laatste fluitsignaal een enorm feest van maken. In het mooiste stadion van Nederland, met de beste supporters van het land. Want dat is Feyenoord!

Samen maken we Feyenoord sterker.

We rekenen op jullie!