Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord zonder Cissé in tweede duel bekerfinale

Feyenoord moet het aanstaande donderdag in het tweede duel van de bekerfinale tegen Ajax stellen zonder Sekou Cissé. De aanvaller is nog niet wedstrijdfit, nadat hij langere tijd met een voetblessure heeft gekampt. Ook Jonathan De Guzman ontbreekt donderdag bij de wedstrijdselectie. De middenvelder kwam voor het laatst op 21 februari van dit jaar in de competitie in actie en speelde sindsdien geen wedstrijd meer met de selectie. Been vindt het daarom te vroeg om hem op de bank te laten beginnen.
Roy Makaay begint donderdag in De Kuip evenals afgelopen zondag in de basis. ‘We moeten ten minste twee keer scoren tegen Ajax’, zei Been dinsdagmiddag. ‘Roy kan doelpunten maken, dat weten we allemaal. Daarom staat hij erin.’

Makaay maakte afgelopen zondag tegen sc Heerenveen in zijn laatste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen drie doelpunten. ‘Als Roy er tegen Ajax nog een keer drie maakt, krijgt hij opnieuw een staande ovatie’, besloot Been met een glimlach.

Jon Dahl Tomasson en Giovanni van Bronckhorst lieten de training van dinsdagochtend uit voorzorg schieten. Been verwacht desondanks dat de twee donderdag inzetbaar zijn tegen Ajax.

Feyenoord neemt het donderdag om 18.30 uur op tegen Ajax en moet dan een 2-0 achterstand goedmaken. Voor het duel in De Kuip zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten zijn al te koop vanaf 30 euro en alleen verkrijgbaar via Ticketbox. Kaarten kunnen op de wedstrijddag tot 13.00 uur bij Ticketbox worden gekocht. Op woensdag 5 mei zijn de TicketBox-verkooppunten in de grote steden geopend. Voor dit duel kan maximaal één kaart per (Seizoen)Clubkaart worden gekocht.