Makaay: ‘Na drie minuten was het over’

Feyenoord had zich vooraf nog zo veel voorgesteld van het tweede duel van de bekerfinale tegen Ajax, maar kreeg donderdagavond in De Kuip met de vroege tegentreffer van Luis Suarez direct een enorme teleurstelling te verwerken. Een tegenvaller die de Rotterdammers in het vervolg van de wedstrijd niet meer te boven kwamen. ‘Na drie minuten was het over’, zei Roy Makaay na afloop. ‘Zo simpel is het.’
De aanvaller nam afgelopen zondag tegen sc Heerenveen op grootse wijze officieel afscheid van het betaalde voetbal en hoopte tegen de Amsterdammers een mooie toegift te geven. Zover kwam het uiteindelijk niet, net zoals Feyenoord geen moment sprankelde in eigen huis. ‘We hebben het als ploeg nog aardig opgepakt na die snelle 0-1, kregen ook nog wat kleine kansen’, zei Makaay. ‘Na de rust zijn we meer risico gaan nemen en over heel het veld één tegen één gaan spelen om de wedstrijd in elk geval nog te winnen voor het publiek. Helaas hebben we dat niet voor elkaar gekregen.’

Ondanks de vroege achterstand en de daarmee weinig hoopvolle uitgangspositie voor het winnen van de KNVB beker bleef het publiek de volledige wedstrijd achter de thuisploeg staan. ‘De supporters verdienen een compliment voor de manier waarop ze ons negentig minuten lang hebben gesteund’, zei Makaay, die daarnaast aangaf teleurgesteld te zijn dat de finale niet over één wedstrijd was gespeeld. ‘Toen ik hoorde dat de finale over twee wedstrijden zou worden gespeeld, was voor mij de charme er al af.’

Het tweede finale-duel in De Kuip werd er uiteindelijk ook één zonder charme, vond Ron Vlaar. ‘Dit is een enorme domper’, zei de zichtbaar aangeslagen centrale verdediger na afloop. ‘Zo’n snelle tegengoal mag natuurlijk nooit gebeuren. We hebben het daarna nog wel geprobeerd, maar het was een moeilijk verhaal.’

Vlaar liep er verslagen bij in De Kuip, zo direct na de teleurstellend verlopen eindstrijd van het bekertoernooi. ‘Over twee wedstrijden gezien hebben we verdiend verloren’, zei hij. ‘Iedereen heeft er de pest in dat we het seizoen zo afsluiten. Nu overheerst de teleurstelling, maar als we later terugkijken op dit seizoen dan moeten we vooral kijken naar de mooie prestaties in de competitie.’