Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 wint oefenduel in Kamerik

Drie jeugdteams van Feyenoord hebben zaterdag een oefenduel afgewerkt. Feyenoord onder 19 was met 1-5 te sterk voor het eerste elftal van v.v. Kamerik. Onder 17 won op eigen veld van de A1 van Sportclub Feyenoord en voor Onder 14 leverde een bezoekje aan v.v. Drechtstreek een eclatante 0-8 oefenzege op.
ONDER 19 BOEKT WINST IN OEFENDUEL MET KAMERIK
 
Feyenoord onder 19 heeft zaterdag met 1-5 gewonnen op bezoek bij v.v. Kamerik.  De gastheren, die er alles aan deden er een leuke wedstrijd van te maken tegen de Rotterdammers, waren niet opgewassen tegen O/19. Feyenoord trad aan zonder de internationals die later deze week met Oranje O/19 in actie komen.
 
Trainer Jean-Paul van Gastel gebruikte het duel met het eerste elftal van de zaterdag derdeklasser vooral om zijn team klaar te stomen voor het internationale toernooi dat O/19 met Pinksteren afwerkt in het Zwitserse Monthey.
 
Doordat de Rotterdammers veel spelers misten, was het spel bij vlagen wat onwennig. Desondanks hadden de Rotterdammers weinig moeite met Kamerik. In de eerste helft brachten Shabir Isoufi, Andra Fileccia en Kevin Jansen O/19 de stand op 0-3.
 
Zonder verder goed te spelen liep de ploeg van Van Gastel na rust verder uit. Invaller Tim Schoonheijm maakte de vierde Rotterdamse treffer en Osama Rashid tekende voor de vijfde goal. Kamerik werd in de slotfase een eretreffer gegund.
 
Volgende week treft O/19 in de voorbereiding op het toernooi in Zwitserland nog een amateurclub. Dan is vv Woubrugge de tegenstander. De opbrengst van dat duel zal ten goede komen aan een goed doel.
 
v.v. Kamerik - Feyenoord O/19 1-5
 
Scoreverloop:
0-1 Isoufi
0-2 Fileccia
0-3 Janssen
0-4 Schoonheijm
0-5 Rashid
1-5
 
Opstelling Feyenoord O/19: Konijnenburg; Van den Engel, Smith, Erkelens, Martins Indi (46’ Van Huijgevoort); Isoufi (46’ Schoonheijm), Jansen, Rashid; Lagouireh (46’ Scholman), Fileccia (46’ Rienstra) en N. Velder.
 
 
ONDER 17 WINT OEFENWEDSTRIJD TEGEN SC FEYENOORD A1
 
Feyenoord onder 17 heeft zaterdag een oefenduel met het A1 team van de Sportclub Feyenoord met 3-1 gewonnen. Op Varkenoord maakten Terence Kongolo, Larbi el Harouchi en Daan Blij de treffers voor O/17.
 
Na ruim een halfuur spelen was het voor het eerst raak voor O/17. Uit een hoekschop kon Kongolo binnenwerken: 1-0. Het voetbal was aardig en de A-junioren van de Sportclub boden het team van trainer Cor Adriaanse goed weerstand.
 
Bij de rust stond de minimale voorsprong van één doelpunt nog altijd op het scorebord. Daarna, met drie verse krachten in het team,  moest O/17 al snel een tegentreffer incasseren. Uit een vrije trap kwam SC Feyenoord terug tot 1-1.
 
In de slotfase stelden de mannen van Adriaanse de oefenzege veilig. Eerst schoot El Harouchi van afstand met een pegel in de kruising de 2-1 binnen. Daarna deed Blij hem na: ook de middenvelder mikte de bal met een afstandschot in de kruising.
 
Het was een nuttige oefenpartij, vond Adriaanse. ‘Het is altijd goed om tegen een stel oudere jongens te spelen. De weerstand was goed. Van zulke wedstrijden leer je altijd weer wat.’
 
O/17 sluit het seizoen in het pinksterweekend af met het internationale Eurovoetbal toernooi in Groningen. De Rotterdammers zijn in een poule ingedeeld met Ajax, Anderlecht (Bel), AZ, 1.FC Köln (Dui) en Real Madrid (Spa).  
 
Feyenoord O/17 - SC Feyenoord A1 3-1
 
Scoreverloop:
33’ 1-0 Kongolo
47’ 1-1
69’ 2-1 El Harouchi
73’ 3-1 Blij
 
Opstelling Feyenoord O/17: Spanjaart; J. Steenvoorden, Rutten, Kongolo, Y. van Deelen (41’ J. van Deelen); M. Steenvoorden, El Harouchi; Blij; Van der Velden, Cornelissens (41’ Achahbar) en Manu (41’ Agatowski).
 
 
RUIME OEFENZEGE ONDER 14 OP DRECHTSTREEK
 
Feyenoord onder 14 heeft Drechtstreek C1 ruim verslagen. De ploeg van trainer Rob Kurvers was met 0-8 te sterk in het oefenduel met het team uit Papendrecht. Voor Kurvers was dit het bewijs dat zijn ploeg de tweede seizoenshelft enorm is gegroeid. In de winterstop werd een duel met dezelfde ploeg namelijk maar nipt met 0-1 gewonnen.
 
‘Daarom een groot compliment voor de jongens’, zei de oefenmeester. ‘Het voetbal was goed en leuk om te zien. Onze handelingssnelheid is, in vergelijking met die wedstrijd in de winterstop enorm omhoog gegaan. Het is goed om te zien dat het team is gegroeid.’
 
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat O/14 niet van plan was de thuisploeg te sparen. Binnen tien minuten was het via treffers van Ackeo Liefden, Djazz Manusama en Polino Luiza Lubanzadio al 0-3.
 
Daarna gingen de Rotterdammers vrolijk verder. Liefden maakte zijn tweede treffer op aangeven van Manusama en ook aan de 0-5 van Robbert de Vos ging een assist van de spits vooraf.
 
Na de pauze bleef Feyenoord geconcentreerd op zoek naar meer treffers. Het duurde maar even voordat O/14 weer op gang was. Sem van der Pijl mocht vanaf elf meter aanleggen voor de 0-6. Omar el Baad en Junior Albertus voegden zich daarna ook in het rijtje doelpuntenmakers en bepaalden de score daarmee op 0-8.
 
Drechtstreek C1 - Feyenoord O/14 0-8
 
Scoreverloop:
2’ 0-1 Liefden
8’ 0-2 Manusama
10’ 0-3 Luiza Lubanzadio
21’ 0-4 Liefden
26’ 0-5 De Vos
41’ 0-6 Van der Pijl
43’ 0-7 El Baad
57’ 0-8 Albertus
 
Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden; Eren, Knoester (30’ James), El Baad, Hardeveld; De Vos, Da Silva (10’ Van der Pijl), Luiza Lubanzadio (30’ Ulusoy); Albertus, Manusama en Liefden.