Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

Toekomst en verleden Feyenoord luisteren jubileum Concordia op

Het negentigjarig jubileum van SV Concordia uit Hillegom is donderdag opgeluisterd door tal van elftallen van Feyenoord. De Rotterdamse club vaardigde meerdere ploegen af om het op te nemen tegen teams van de jubilaris. Op de velden rond kantine De Kuub kwamen toekomst en verleden van Feyenoord elkaar tegen, want donderdag vertrokken vanaf Varkenoord elftallen van de F-pupillen tot en met oud-Feyenoord. Een wedstrijd tussen de coryfeeën van weleer en het eerste elftal van de amateurvereniging vormde het hoogtepunt van de jubileumactiviteiten.
Oud-Feyenoord, met onder meer Gaston Taument, Rob Maas, Arnold Scholten, Henk Vos en Peter Houtman in de gelederen, werd verrast in Hillegom en stond al bij de rust met 3-0 achter. Invaller Michael Mols redde in de tweede helft de Rotterdamse eer, maar moest met veel toeschouwers langs de lijn toezien hoe zijn elftal uiteindelijk met 3-1 ten onder ging. Het was voor oud-Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen.

De jeugd van zowel de amateur- als de proftak deden het wat dat betreft beter. Zo won Sportclub Feyenoord D2 met 7-1 van Concordia D1 en was Feyenoord O/14 met 0-8 te sterk voor het C1-elftal van de Concordianen. De acht treffers van de ploeg van trainer Rob Kurvers, dat met twee stagespelers speelde, werden door acht verschillende Feyenoorders gemaakt. Het jubileum van Concordia wordt donderdagavond in Hillegom afgesloten met een feestavond met livemuziek.