Fanshop
Fanshop

Van Bronckhorst overhandigt KNVB Schoolagenda in Sophia

Giovanni van Bronckhorst heeft dinsdagmiddag in het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia het eerste exemplaar van de KNVB Schoolagenda overhandigd aan Bas, een van de jonge patiënten van het Rotterdamse ziekenhuis. De uitreiking door de aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal is een voorbode van wat er op maandag 14 juni in de acht officiële kinderziekenhuizen van Nederland staat te gebeuren.

Die dag neemt het Nederlands elftal het tijdens het Wereldkampioenschap in Johannesburg op tegen Denemarken. Alle kinderen die die dag in een van de Nederlandse kinderziekenhuizen liggen, krijgen op de dag van Nederlands eerste wedstrijd op het WK een cadeautje van het Nederlands elftal. ‘We weten dat heel Nederland achter ons staat’, zei Van Bronckhorst. ‘Wij als spelers willen de kinderen in de ziekenhuizen een hart onder de riem steken en hopen dat ook zij het Oranje-gevoel krijgen.’

De ruim duizend kinderen krijgen daarom naast de schoolagenda van de KNVB ook een poster van het Nederlands elftal dat vanaf half juni gaat strijden om de wereldtitel. De spelers van het Nederlands elftal doneren de opbrengst van de uitgave aan het Orange Cruyff Court in Hillbrow, Johannesburg, dat donderdag 10 juni door de voltallige WK-selectie officieel geopend zal worden.Bas nam het eerste exemplaar glunderend in ontvangst en begon direct te bladeren in de agenda. Al op een van de eerste pagina’s kwam hij Van Bronckhorst tegen, die als aanvoerder het voorwoord heeft geschreven. ‘Je moet bij elk doelpunt van ons hard juichen’, gaf de international de jonge Oranje-fan een opdracht mee voor tijdens het WK. ‘Hopelijk kunnen we dan met heel Nederland een groot feest vieren als we terugkomen.’Voor Van Bronckhorst is het Sophia geen onbekende plaats. Met Feyenoord is hij aan het begin van de afgelopen jaren steeds gepresenteerd aan de jonge patiënten in het kinderziekenhuis. Daarnaast verrichtte hij eerder dit seizoen de officiële opening van het nieuwe geboortecentrum van het ziekenhuis, waar hij zich met zijn Giovanni van Bronckhorst Foundation aan heeft verbonden.