Fanshop
Fanshop

Oranje O/19 begint EK-kwalificatietoernooi met gelijkspel

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar is het EK-kwalificatietoernooi in eigen land dinsdag begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten uit Slovenië. Bruno Martins Indi, die zich maandag aansloot bij de selectie van Oranje O/19, begon direct in de basis in het elftal van KNVB-coach Wim van Zwam, evenals de Feyenoorders Bart Schenkeveld, Jordy Clasie, Ricky van Haaren en Luc Castaignos.
Oranje creëerde tegen de fysiek sterke Slovenen nauwelijks kansen. Clasie was kort voor rust het dichtst bij een treffer, maar de aanvoerder mikte na een assist van Castaignos net te hoog. In de tweede helft had Onder 19 meer grip op het duel en na tien minuten was Castaignos slechts centimeters verwijderd van een doelpunt toen hij een lange bal van Bart Schenkeveld in één beweging over de Slowaakse doelman lobte. De bal verdween echter net naast de paal in het zijnet.
 
Donderdag speelt Nederland in Tegelen tegen Polen. De aftrap is om 18.30 uur. Op zondag (18.00 uur) is Duitsland de derde en laatste opponent. Deze wedstrijd wordt gespeeld in stadion De Koel in Venlo.