Feyenoord O/19 begint toernooi Zwitserland met nederlaag

Feyenoord onder 19 is woensdagavond het internationale toernooi van Monthey in Zwitserland begonnen met een 2-1 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Club America uit Mexico. Hoewel trainer Jean-Paul van Gastel achteraf terug kon kijken op een prima wedstrijd van zijn ploeg, toonde de tegenstander zich iets effectiever dan de Rotterdammers.
Feyenoord gaf tijdens de wedstrijd die twee keer 35 minuten duurde nauwelijks een kans weg, maar stond desondanks kort na rust met 2-0 achter. Club America kwam na krap een halfuur spelen op voorsprong door een eigen doelpunt van Daan Smith, waarna de Mexicaanse ploeg na veertig minuten de score konden verdubbelen uit een strafschop. In de tussentijd miste Shabir Isoufi een strafschop voor de Rotterdammers.

Na bijna een uur zorgde Osama Rashid met een afstandschot vanaf zestien meter nog voor de eretreffer, maar het was niet voldoende om nog terug te komen in de wedstrijd. ‘Ik ben trots op hoe wij hebben gespeeld, maar helaas zaten we aan de verkeerde kant van de score’, zei Van Gastel achteraf. ‘Het voetbal was van beide kanten heel opportunistisch. De tweede helft heb ik echt zitten genieten, het leek wel een Europa Cup-wedstrijd.’

Feyenoord kan zich donderdag al revancheren voor de nederlaag tegen Club America. De Rotterdammer nemen het dan op tegen het Spaanse Sevilla. Vrijdag wacht de laatste wedstrijd in de groepsfase. Het Zwitserse Sion is dan de tegenstander.

Feyenoord onder 19 – Club America 1-2

26’ 0-1 Smith (e.d.)
41’ 0-2
57’ 1-2 Rashid

Bijzonderheden: 37’ Isoufi mist strafschop

Opstelling Feyenoord onder 19: Lamprou; Kruithof, Erkelens, Smith, Van den Engel (36’ Latuheru); Rashid, Schoonheijm (36’ Boukhari), Jansen; Isoufi, Fileccia en Lagouireh.

Monsterzege voor Feyenoord onder 15
Feyenoord onder 15 heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Huizen B1 met liefst 18-0 gewonnen. De Rotterdammers kwamen op Varkenoord moeizaam uit de startblokken, maar nadat na twintig minuten de 2-0 op het scorebord stond was het verzet van de bezoekers gebroken. ‘Tegen het eind van de wedstrijd was de tegenstander dusdanig vermoeid, dat bijna elke aanval een doelpunt opleverde’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop.

Ondanks de ruime zege sprak Oost van een nuttige wedstrijd voor zijn ploeg. ‘Hoewel de weerstand gering was, hebben de spelers lekker lopen voetballen en ze vervielen niet in zelfzuchtig pingelen.’ Nathan Ake was ver in de tweede helft de uitzondering, toen hij een solo van eigen helft inzette. Na vijf spelers gepasseerd te hebben, schoot hij zelf de 13-0 binnen.

Voor Feyenoord O/15 was het woensdag de laatste reguliere oefenwedstrijd van het seizoen. De ploeg neemt als besluit van het voetbaljaar van 28 tot en met 30 mei nog wel deel aan het internationale Marveldtoernooi in Grol, waar de Rotterdammers het onder meer zullen opnemen tegen Real Madrid en Manchester United. ‘Dat wordt dus een enorme uitdaging voor ons’, zei Oost.

Feyenoord O/15 – Huizen B1 18-0