Castaignos schiet Oranje onder 19 langs Polen

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft donderdagavond de tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi in eigen land winnend afgesloten. Dankzij twee doelpunten van Feyenoorder Luc Castaignos werd Polen onder 19 met 2-0 verslagen. Nadat afgelopen dinsdag met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Slowakije, gaat Nederland op doelsaldo aan kop in groep 6 van de EK-kwalificatie. Naast Castaignos begonnen ook de Feyenoorders Bart Schenkeveld, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Ricky van Haaren en Jerson Cabral in de basis. Cabral keerde daarmee terug van een schorsing.
In de eerste helft was Nederland al de bovenliggende partij, maar ondanks kansen voor onder meer Feyenoorders Van Haaren (vrije trap over) en Cabral (schot voorlangs) wist de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam niet tot scoren te komen. Kort na rust brak Castaignos de ban, door de bal op aangeven van Ricardo van Rhijn bij de tweede paal binnen te werken.

Kort daarna was de aanvaller opnieuw succesvol. Bart Schenkeveld stak slim het middenveld over en stuurde Castaignos de diepte in. Vanaf rechts was de Feyenoorder vervolgens koel in de afronding.

Oranje O/19 speelt aanstaande zondag in Venlo het derde en laatste groepsduel. Duitsland is dan de tegenstander.