Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Onder 19 geeft zege op Sevilla in blessuretijd uit handen

Feyenoord onder 19 stevende donderdagavond tijdens de tweede wedstrijd van het internationale jeugdtoernooi in het Zwitserse Monthey lange tijd af op een overwinning op het Spaanse Sevilla. Kevin Jansen had de Rotterdammers na een half uur spelen op voorsprong gebracht uit een vrije trap en Feyenoord wist die marge vast te houden totdat de reguliere speeltijd van zeventig minuten verstreken was. Sevilla kwam echter in blessuretijd uit een afstandschot alsnog langszij.
Ondanks de puntendeling keek Jean-Paul van Gastel achteraf ‘zeer tevreden’ terug op de wedstrijd. ‘Net zoals in de wedstrijd van gisteren tegen Club America hebben we eigenlijk geen kans weggegeven, maar toch slaagden we er niet in te winnen’, vertelde de trainer, die had gekozen voor een defensieve speelwijze. ‘We hebben tegen Sevilla weliswaar het spel niet gedomineerd, maar we hadden wel controle over de wedstrijd.’
 
Van Gastel kan in Zwitserland niet beschikken over een groot aantal spelers van zijn vaste selectie in verband met internationale verplichtingen. Zodoende bestaat de selectie in Zwitserland voor een deel uit spelers die het afgelopen seizoen in Feyenoord onder 18 uitkwamen. Dat terwijl het toernooi in Monthey oorspronkelijk voor spelers onder 20 jaar is.
 
‘Dat maakt het resultaat van vandaag des te knapper’, zei Van Gastel. ‘Sevilla speelde bijvoorbeeld met zes senioren in de ploeg. Ik ben blij verrast met de manier waarop mijn team zich deze dagen presenteert. Ze doen veel dingen fout en veel dingen goed, maar het belangrijkste is dat ze het met zijn allen doen. De tegenstanders hebben moeite met onze speelwijze.’
 
Vrijdagavond om 19.00 uur speelt Onder 19 de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen het Zwitserse Sion.
 
Sevilla – Feyenoord onder 19 1-1
Scoreverloop:
33’ 0-1 Jansen
72’ 1-1
 
Opstelling Feyenoord onder 19: Van der Post; Van den Engel, Erkelens, Kruithof, N. Velder (63’ Latuheru); Isoufi, Jansen (73’ Scholman), Rashid; Lagouireh, Fileccia en Schoonheijm.