Feyenoord O/19 naar halve finales in Zwitserland

Feyenoord O/19 heeft zich vrijdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van het internationale jeugdtoernooi in het Zwitserse Monthey, waarin het Argentijnse Boca Juniors zaterdag de tegenstander zal zijn. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel was tijdens de derde en laatste groepswedstrijd met 3-1 te sterk voor FC Sion. Door een 0-1 nederlaag van concurrent Sevilla gaan de Rotterdammers op doelsaldo door naar de halve finales. ‘Dat is volkomen terecht’, zei Van Gastel na afloop vanuit de spelersbus. De oefenmeester had moeite zich verstaanbaar te maken, doordat zijn spelers het ene na het andere strijdlied aanhieven. ‘Als ik terugkijk op de drie wedstrijden die we hebben gespeeld, dan hadden we misschien wel zelfs groepswinnaar moeten worden.’
Dat werd Feyenoord niet doordat het de eerste twee wedstrijden, tegen het Mexicaanse Club America en Sevilla uit Spanje, ondanks meerdere kansen maar moeilijk tot scoren kwam. ‘Dat euvel herhaalde zich vandaag in de eerste helft ook, maar gelukkig lukte het ons na de rust wel om te scoren’, zei Van Gastel.

Kevin Jansen opende vlak na rust de score door na een diepe bal alleen voor de Zwitserse doelman rustig te blijven. Twee minuten later zat Feyenoord al op rozen, toen Shabir Isoufi bij de tweede paal de 0-2 binnentikte. ‘Daar ging een schitterende individuele actie van Nayib Lagouireh aan vooraf, die vijf man het bos instuurde’, zei Van Gastel. Sion kwam in de slotfase terug tot 1-2, maar Isoufi herstelde met zijn tweede doelpunt van de avond al snel marge, na alleen voor de keeper te zijn gezet door Feyenoord-doelman Kostas Lamprou.

Plaatsing voor de halve finales is extra knap omdat Van Gastel in Zwitserland niet kan beschikken over een groot aantal spelers van zijn vaste selectie in verband met internationale verplichtingen. Zodoende bestaat de selectie in Zwitserland voor een deel uit spelers die het afgelopen seizoen in Feyenoord onder 18 uitkwamen. Dat terwijl het toernooi in Monthey oorspronkelijk voor spelers onder 20 jaar is.

FC Sion – Feyenoord O/19 1-3

37’ 0-1 Jansen
39’ 0-2 Isoufi