Fanshop
Fanshop

Roy Makaay gaat Feyenoord Academy versterken

Roy Makaay gaat met ingang van het nieuwe seizoen de Feyenoord Academy versterken. De voormalig aanvaller begint aan de cursus voor het trainersdiploma TC 1 jeugd en gaat daarnaast samen met Gerard Rutjes Feyenoord onder 13 trainen. Verder zal Makaay, die na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen afscheid nam als profvoetballer, stage gaan lopen bij de profopleiding.
Makaay kijkt er naar uit om aan de slag te gaan op Varkenoord. ‘De jeugdopleiding van Feyenoord is onlangs beloond voor het goede werk dat ze doet met de prijs voor beste jeugdopleiding van Nederland’, vertelt de voormalig aanvaller. ‘Ik vind het heel mooi dat ik daar onderdeel van mag gaan uitmaken. Ik denk dat ik veel kan leren van Gerard Rutjes die natuurlijk al wat langer meeloopt in het trainersvak. Ik heb mijn hele leven gevoetbald, maar het trainersvak is heel wat anders. Wat dat allemaal inhoudt zal ik op de trainerscursus gaan leren en bij Feyenoord onder 13 in de praktijk gaan brengen.’

De voormalig Europees topscorer van het jaar had eerder deze week een gesprek met Feyenoords hoofd jeugdopleiding Stanley Brard, waarin de afspraken voor het komende seizoen werden vastgelegd. Brard is heel tevreden dat Makaay zich aan de Feyenoord Academy verbindt. ‘Roy heeft veel ervaring op het allerhoogste niveau en heeft bovendien een aantal jaar voor Feyenoord gespeeld. Wij denken dat hij daarom een hele waardevolle toevoeging is voor onze opleiding.