Van Haaren en Cabral schieten Oranje O/19 naar EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich zondag dankzij een 3-0 overwinning op de leeftijdsgenoten uit Duitsland geplaatst voor het EK. Oranje O/19 mag daarom in juli voor het eerst sinds 2000 deelnemen aan een Europese eindronde. Feyenoorders Ricky van Haaren (2x) en Jerson Cabral maakten de doelpunten tegen Duitsland.
Het duel met de Duitsers was al voor rust beslist. Schoten van afstand van achtereenvolgens Cabral en Van Haaren waren de Duitse defensie en doelman te machtig. Vroeg in de tweede helft bepaalde Van Haaren de eindstand, door de bal na een uittrap van de Duitse keeper in één keer vanaf een meter of veertig in de kruising te schieten.

Voor rust had Jordy Clasie al voorkomen dat Duitsland tegen kon scoren, door een bal van zijn eigen doellijn te halen. Naast Clasie, Van Haaren en Cabral begonnen zondag ook de Feyenoorders Bart Schenkeveld, Bruno Martins Indi en Luc Castaignos in de basis.

Nederland heeft zich met de zege geplaatst voor het EK, dat van 18 tot en met 30 juli in Frankrijk gehouden wordt.