Fanshop
Fanshop

Ron Vlaar niet naar WK in Zuid-Afrika

Ron Vlaar gaat niet naar het WK in Zuid-Afrika. De verdediger is één van de vier spelers die donderdagochtend van bondscoach Bert van Marwijk te horen kreeg dat hij niet tot de definitieve selectie van 23 man behoort. Vlaar raakte afgelopen dinsdag geblesseerd aan zijn hamstring tijdens de training met Oranje en zag daardoor zijn kansen op het WK fors slinken. Naast Vlaar behoorden ook Orlando Engelaar, Vurnon Anita en Jeremain Lens tot de afvallers.
Giovanni van Bronckhorst behoort wel tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK. De eindronde wordt voor de verdediger het laatste hoofdstuk van zijn carrière. Van Bronckhorst kondigde twee weken terug aan dat hij na het WK afscheid neemt als profvoetballer.
 
De definitieve selectie ziet er als volgt uit:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht), Sander Boschker (FC Twente).

Defensie: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Edson Braafheid (Bayern München, Dui), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart, Dui), John Heitinga (Everton, Eng), André Ooijer (PSV), Joris Mathijsen (Hamburger SV, Dui), Gregory van der Wiel (Ajax).

Middenveld: Mark van Bommel (Bayern München, Dui), Nigel de Jong (Manchester City, Eng), Demy de Zeeuw (Ajax), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Real Madrid, Spa) , Ibrahim Afellay (PSV).

Aanval: Dirk Kuijt (Liverpool, Eng), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan, Ita), Eljero Elia (Hamburger SV, Dui), Robin van Persie (Arsenal, Eng), Arjen Robben (Bayern München, Dui), Ryan Babel (Liverpool, Eng).