Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De Kuip geen optie voor eerste training

Feyenoord-trainer Mario Been en zijn spelers zullen zondag 27 juni aanstaande de eerste training van het seizoen 2010/2011 afwerken op een volgepakt Varkenoord. Maandagochtend werden door supporters van de Rotterdamse club de laatste van de 5.000 gratis toegangskaarten voor de ochtendsessie aangevraagd, waardoor alle plaatsen op het sportcomplex in de schaduw van De Kuip bezet zullen zijn. Voor de middagtraining, die traditioneel in het nieuwe uittenue zal worden afgewerkt, zijn nog wel enkele honderden gratis entreebewijzen beschikbaar.
Feyenoord wijkt voor de eerste training noodgedwongen uit naar Varkenoord omdat het trainingsveld voor de Kuip, zoals bekend, vorig jaar plaats heeft moeten maken voor parkeerplaatsen. De eerste training afwerken in het stadion was om meerdere redenen geen optie. Allereerst vindt er dan groot onderhoud plaats aan het veld. Dit is nodig om te zorgen dat er ook komend seizoen in De Kuip een perfecte grasmat komt te liggen. Het veld van Stadion Feijenoord werd afgelopen seizoen gekozen tot het beste van Nederland.

Andere redenen waarom voor de training Varkenoord verkozen werd boven het stadion zijn de kosten en de sfeer. De charme en het unieke van de eerste training is dat de spelers zeer dicht op het veld naar de verrichtingen van de selectie kunnen kijken. Dit is in de Kuip niet voor elkaar te krijgen. Bovendien geven de toeschouwersaantallen uit het verleden aan dat op de eerste trainingsdag van Feyenoord gemiddeld net iets meer dan 10.000 toeschouwers uitkomen. Een indrukwekkend aantal uiteraard, waar het gros van de andere eredivisieclubs in de verste verte niet aan komt, maar niet genoeg om een eerste training in de Kuip tot een sfeervol geheel te kunnen maken.

Supporters die de eerste training willen bezoeken dienen hiervoor voor het eerst gratis toegangskaarten aan te vragen. Sportcomplex Varkenoord is een evenemententerrein met een capaciteit van 5.000 bezoekers, waar de evenementenregelgeving van toepassing is. Feyenoord dient de bezoekersstroom daarom op last van de gemeente en de politie strikt in de hand te houden. Dat heeft tot gevolg dat supporters die de eerste training willen bezoeken dit alleen kunnen doen op vertoon van toegangskaarten die zij gratis via deze website kunnen aanvragen (maximaal vier per persoon, alleen middagtraining beschikbaar).

Rond het trainingsveld zullen verschillende stands te vinden en activiteiten te doen zijn. Zo kunnen supporters onder meer terecht voor (informatie over) seizoenkaarten en zijn er springkussens voor de allerkleinste supporters.

Feyenoord roept alle supporters die de eerste training willen bezoeken op om met het openbaar vervoer te komen. Supporters die toch met de auto komen, kunnen parkeren op P5 en P6. De parkeerplaatsen P2, P3 en P4 zijn niet toegankelijk voor publiek. Op het gedeelte van P5 tussen de winkels en de woonhuizen (P5 a/b) geldt betaald parkeren. Op het gedeelte van P5 dat hierbuiten ligt (P5 c) en op P6 kunnen supporters gratis parkeren. De Fanshop bij het stadion is op de dag van de eerste training vanaf 9.00 uur geopend. De nieuwe Puma-collectie, waaronder de nieuwe tenues van Feyenoord, is dan voor het eerst te koop.

Het voorhanden en/of in bezit hebben van vuurwerk en/of fakkels is niet toegestaan. Op en rondom het terrein geldt een geheel alcoholverbod, met uitzondering van de aangegeven gebieden.

Klik hier om kaarten aan te vragen voor de middagsessie op de eerste trainingsdag. Kaarten kunnen tot 20 juni aangevraagd worden. Toegekende kaarten worden een week voor de eerste training opgestuurd.