Van Bronckhorst: ‘Mooi om met zege te beginnen’

Giovanni van Bronckhorst was direct na afloop van Nederland tegen Denemarken op het veld in Johannesburg niet volledig te spreken over het spel van Oranje, maar het resultaat tegen de Denen vergoedde alles voor de aanvoerder van de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk. ‘Het is mooi om het WK te beginnen met een overwinning’, zei hij voor de camera van de NOS. ‘De eerste helft hadden we te weinig diepte in ons spel, maar dat ging na de rust veel beter.’
Oranje kwam kort na de rust op gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong. Robin van Persie zette vanaf links voor, waarna AZ-er Simon Poulsen via de rug van Daniel Agger de openingstreffer achter zijn eigen doelman kopte. ‘Daardoor kwamen we in een zetel te zitten’, zei Van Bronckhorst. ‘Vervolgens kregen we een paar kansen, maar namen we uiteindelijk pas laat afstand. Het spel was misschien niet heel de tijd goed, maar de punten zijn het belangrijkst.’

Het was voor Van Bronckhorst niet zomaar een wedstrijd. De aanvoerder van Oranje speelde in Johannesburg zijn honderdste interland. ‘Het is mooi om de honderd te halen’, zei hij. ‘Die hoop je dan ook te winnen en dat is gelukt.’ Van Bronckhorst neemt na het einde van het Wereldkampioenschap officieel afscheid van het betaalde voetbal. De verdediger zinspeelde na afloop van het duel met de Denen op een einde in stijl van een imposante carrière. ‘Nog zes wedstrijden en we schrijven geschiedenis.’

Foto's/Pictures: Fifa.com