Tomasson niet op tijd fit voor duel met Oranje

Jon Dahl Tomasson heeft maandagmiddag niet meegespeeld in het duel tussen zijn vaderland Denemarken en Nederland. De aanvaller van Feyenoord raakte enkele dagen voor het voor Oranje en de Denen eerste duel op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika licht geblesseerd en bleef negentig minuten aan de kant. Zonder hun vaste aanvoerder Tomasson was Denemarken niet opgewassen tegen het Nederlands elftal.
Oranje kwam door een eigen doelpunt van de Denen kort na de rust op een 1-0 voorsprong, waarna oud-Feyenoorder Dirk Kuyt in de slotfase de 2-0 eindstand op het scorebord zette. Oud-Feyenoorder Patrick Mtiliga maakt naast Tomasson ook deel uit van de WK-selectie van Denemarken, maar kwam in Johannesburg eveneens niet in actie.