Fanshop
Fanshop

Ook FC Barcelona roept fans op voor eerbetoon aan ‘Gio’

Feyenoord Magazine staat in de eerstvolgende editie die in juli verschijnt uitgebreid stil bij het afscheid van Giovanni van Bronckhorst. De redactie van het clubmagazine is hiervoor op zoek naar foto’s, bijzondere verhalen en anekdotes van supporters die betrekking hebben op Van Bronckhorst. Zijn vorige club FC Barcelona heeft hieraan haar medewerking verleend en roept op de officiële website supporters op om hun foto’s en verhalen in te zenden. Eerder plaatsten ook Arsenal en Glasgow Rangers, de twee eerdere clubs van Van Bronckhorst, de oproep al op hun websites. De meest bijzondere inzendingen zullen een plaats krijgen in het Feyenoord Magazine van de maand juli. Zowel materiaal uit zijn tijd bij Feyenoord als uit andere periodes is welkom.
Van Bronckhorst maakte in 2003 de overstap van Arsenal naar FC Barcelona. In vier seizoenen speelde hij meer dan honderd competitiewedstrijden voor de Spaanse topclub, waarin hij vijf doelpunten maakte. Van Bronckhorst werd tweemaal kampioen met Barcelona en behaalde in 2006 het grootste succes uit zijn carrière door de Champions League te winnen.

Supporters die verhalen of foto’s hebben over of van Van Bronckhorst kunnen die insturen naar feyenoordmagazine@feyenoord.nl. Onder alle inzenders wordt drie keer het officiële Feyenoord Jaaroverzicht seizoen 2009/2010 verloot. Inzenden kan tot en met zondag 20 juni.

Van Bronckhorst kondigde op 12 mei aan dat hij na het WK voetbal in Zuid-Afrika afscheid neemt als profvoetballer. Feyenoord biedt Van Bronckhorst op 25 juli a.s. een afscheidsduel aan tegen Real Mallorca. Het nieuwe Feyenoord Magazine, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan het afscheid van de verdediger, komt in de week voorafgaand aan die wedstrijd uit.

Klik hier om het artikel op de website van FC Barcelona te bekijken.
Klik hier om het artikel op de website van Glasgow Rangers te bekijken.
Klik hier om het artikel op de website van Arsenal te bekijken.