Fanshop
Fanshop

Middagsessie eerste trainingsdag ook op vol Varkenoord

Nadat eerder deze week al alle gratis toegangskaarten voor de ochtendsessie op de eerste trainingsdag van het seizoen 2010/2011 waren afgenomen door Feyenoord-supporters, zijn donderdagochtend ook de laatste van de 5.000 entreebewijzen voor de middagtraining aangevraagd door fans van de Rotterdamse club. Daardoor weten trainer Mario Been en zijn spelers zich zondag 27 juni verzekerd van volle tribunes op sportcomplex Varkenoord.
Feyenoord wijkt voor de eerste training noodgedwongen uit naar Varkenoord omdat het trainingsveld voor de Kuip, zoals bekend, vorig jaar plaats heeft moeten maken voor parkeerplaatsen. De eerste training afwerken in het stadion was om meerdere redenen geen optie. Allereerst vindt er dan groot onderhoud plaats aan het veld. Dit is nodig om te zorgen dat er ook komend seizoen in De Kuip een perfecte grasmat komt te liggen. Het veld van Stadion Feijenoord werd afgelopen seizoen gekozen tot het beste van Nederland.

Andere redenen waarom voor de training Varkenoord verkozen werd boven het stadion zijn de kosten en de sfeer. De charme en het unieke van de eerste training is dat de supporters zeer dicht op het veld naar de verrichtingen van de selectie kunnen kijken. Dit is in de Kuip niet voor elkaar te krijgen. Bovendien geven de toeschouwersaantallen uit het verleden aan dat op de eerste trainingsdag van Feyenoord gemiddeld net iets meer dan 10.000 toeschouwers afkomen. Een indrukwekkend aantal uiteraard, waar het gros van de andere eredivisieclubs in de verste verte niet aan komt, maar niet genoeg om een eerste training in De Kuip tot een sfeervol geheel te kunnen maken.

Rond het trainingsveld zullen verschillende stands te vinden en activiteiten te doen zijn. Zo kunnen supporters onder meer terecht voor (informatie over) seizoenkaarten en zijn er springkussens voor de allerkleinste supporters.

Feyenoord roept alle supporters die de eerste training willen bezoeken op om met het openbaar vervoer te komen. Supporters die toch met de auto komen, kunnen parkeren op P5 en P6. De parkeerplaatsen P2, P3 en P4 zijn niet toegankelijk voor publiek. Op het gedeelte van P5 tussen de winkels en de woonhuizen (P5 a/b) geldt betaald parkeren. Op het gedeelte van P5 dat hierbuiten ligt (P5 c) en op P6 kunnen supporters gratis parkeren. De Fanshop bij het stadion is op de dag van de eerste training vanaf 9.00 uur geopend. De nieuwe Puma-collectie, waaronder de nieuwe tenues van Feyenoord, is dan voor het eerst te koop.

Het voorhanden en/of in bezit hebben van vuurwerk en/of fakkels is niet toegestaan. Op en rondom het terrein geldt een geheel alcoholverbod, met uitzondering van de aangegeven gebieden.