Fanshop
Fanshop

Programma Open Dag bekend

Op zaterdag 10 juli staat de jaarlijkse Open Dag van Feyenoord op het programma. De Rotterdamse club opent die dag om 11.00 uur de poorten van De Kuip voor al haar supporters, die in en om het stadion kunnen genieten van tal van activiteiten én de presentatie van de technische staf en de spelersselectie voor het seizoen 2010/2011. Met Adil Auassar en Ruben Schaken zijn de eerste versterkingen voor de komende jaargang al vastgelegd, welke traditioneel per helikopter worden afgezet op het veld in De Kuip.
Nieuw tijdens de komende editie van de Open Dag is dat de ploeg van trainer Mario Been ook direct in actie komt op het veld. ’s Middags om 15.00 uur staat namelijk de zogeheten Broederstrijd op het programma, een duel tussen Feyenoord en het eerste elftal van Sportclub Feyenoord. De amateurtak van de Rotterdamse club komt komend seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar uit in de hoofdklasse van het zondagvoetbal.

Supporters kunnen ook met elkaar de strijd aanbinden op een Scoren op Zuid Court. Feyenoord is sinds afgelopen seizoen met Scoren op Zuid actief in de wijken rondom het stadion om de Rotterdamse jeugd te stimuleren op het gebied van sport en educatie. Voormalig aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal Ben Wijnstekers zal daarnaast met Feyenoord on Tour voetbalclinics geven volgens de trainingsmethode van de Rotterdamse club.

Dit alles is slechts een greep uit de activiteiten en festiviteiten tijdens de Open Dag, waarop ook de Gebroeders Ko een optreden zullen verzorgen. In een later stadium wordt het volledige programma gepresenteerd, inclusief de vertrektijden van extra treinen en trams die de NS en de RET in zullen zetten om het verwachte grote aantal bezoekers van en naar De Kuip te vervoeren.