Oranje boekt moeizame zege op Japan

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede groepswedstrijd op het WK in Zuid-Afrika winnend afgesloten. Nadat afgelopen maandag Denemarken met 2-0 werd verslagen, was Oranje zaterdagmiddag met 1-0 te sterk voor Japan. Wesley Sneijder maakte acht minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Giovanni van Bronckhorst speelde als aanvoerder de hele wedstrijd.
Japan speelde zeer behoudend, waardoor Nederland tot de rust nauwelijks een kans wist te creëeren. Na rust kwam er iets meer ruimte voor de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, wat resulteerde in de verdiende openingstreffer. In de slotminuten kreeg invaller Ibrahm Afellay nog twee grote kansen, maar de middenvelder wist deze niet te benutten.

Nederland speelt aanstaande donderdag de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen. De Afrikaanse ploeg neemt het zaterdagavond eerst nog op tegen Denemarken.

Foto's/Pictures: Fifa.com