Fanshop
Fanshop

Tomasson houdt zicht op achtste finales

Jon Dahl Tomasson heeft zaterdagavond met Denemarken uitstekende zaken gedaan op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De Denen wonnen in Pretoria met 2-1 van Kameroen, waardoor de ploeg van aanvoerder Tomasson aanstaande donderdag in een rechtstreeks duel met Japan uit gaat maken wie er naast Nederland doorgaat naar de achtste finales. Oranje is door de zege tegen de Japanners eerder op de dag en de winstpartij van Denemarken namelijk als eerste land al geplaatst voor de volgende ronde.
Denemarken kwam tegen Kameroen al na tien minuten op achterstand door een doelpunt van Samuel Eto’o. De Denen trokken de stand nog voor de rust door een treffer van Nicklas Bendtner gelijk, waarna Dennis Rommedahl na ruim een uur spelen de 2-1 eindstand op het scorebord zette. Tomasson, die het openingsduel met Nederland vanwege een blessure nog aan zich voorbij moest laten gaan, verscheen tegen Kameroen enigszins tegen de verwachtingen in wel aan de aftrap. De aanvaller werd in de slotfase door de Deense bondscoach Morten Olsen naar de kant gehaald.

Na de tweede speelronde is Nederland met zes punten geplaatst voor de achtste finales. Denemarken en Japan volgen met elk drie punten en strijden donderdag dus om het tweede ticket voor de achtste finales. Kameroen verloor tot op heden beide duels en is daardoor uitgeschakeld.

Foto's/Pictures: Fifa.com