Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Dag van het Afrikaanse kind krijgt Feyenoord-tintje

Feyenoord heeft vorige week haar bijdrage geleverd aan de viering van de Dag van het Afrikaanse kind in de Oegandese stad Gulu. De club stelde tenues beschikbaar voor een voetbalteam van War Child, dat het op het Cruyff Court van de stad opnam tegen Text To Change, de ploeg die in shirts van FC Barcelona speelde. War Child en Text to Change brachten tijdens de Internationale dag van het Afrikaanse kind met de voetbalwedstrijd de situatie van kinderen in Oeganda onder de aandacht. Daar zijn nog altijd de gevolgen van twintig jaar oorlogvoering zichtbaar. Feyenoord is sinds januari 2009 partner van War Child.
De wedstrijd tussen de teams van War Child en Text to Change eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. De strafschoppen werden vervolgens iets beter genomen door Text to Change, waarna de spelers van die ploeg hun eigen World Cup in ontvangst mochten nemen.



Tijdens de Dag van het Afrikaanse kind werden de slachtoffers herdacht die deelnamen aan een opstand in Soweto in 1976. Ongeveer 10.000 zwarte scholieren en studenten protesteerden tegen de slechte staat van het onderwijs. Honderden jonge studenten werden daarbij neergeschoten. In de protesten die in de weken daarop volgden, werden meer dan honderd mensen gedood en duizenden mensen raakten gewond.



Feyenoord helpt als partner van War Child enerzijds met de uitbreiding van de Inter-Parish football and Netball Charity League, waarbij door oorlog getroffen kinderen in Noord-Oeganda met elkaar sporten. Het project is erop gericht dat de jeugd een positieve en actieve rol in hun gemeenschap vervullen.



Daarnaast financiert Feyenoord het trainen van leraren in het geven van sportlessen op zestig scholen in Oeganda. Daardoor ontwikkelen zij vaardigheden waardoor zij leren om zich meer te richten op het sociale aspect van sport. Het gaat niet om winnen, maar om het plezier hebben met elkaar en leren samenwerken.