Fanshop Bestel nu
Fanshop Bestel nu

Feyenoord Academy door KNVB erkend als Regionale Jeugdopleiding

Feyenoord en Excelsior voegen de jeugdopleidingen met ingang van komend seizoen samen tot één regionale jeugdopleiding, onder de naam Feyenoord Academy. Elftallen van de opleiding zullen onder de naam Feyenoord/Excelsior gaan spelen. De KNVB heeft de Feyenoord Academy inmiddels erkend als Regionale Jeugdopleiding. ‘Het grootste voordeel van de samenvoeging is dat de kwaliteit van de elftallen nog verder verhoogd wordt’, aldus Stanley Brard, hoofd jeugdopleiding. De Feyenoord Academy kreeg onlangs de Rinus Michels Award, voor beste jeugdopleiding van Nederland.
Het samenvoegen van opleidingen van verschillende clubs is een ontwikkeling die in Nederland al langer aan de gang is. FC Twente en Heracles waren in 2003 de eerste clubs die hun opleidingen samenvoegden, Vitesse/AGOVV Apeldoorn, AZ/Telstar, Heerenveen/Emmen en FC Groningen/Veendam hebben dat voorbeeld inmiddels gevolgd.

‘De elftallen voor volgend seizoen zullen gevormd worden uit de beste spelers van de jeugdopleidingen van Feyenoord en Excelsior’, licht Brard toe. ‘De kwaliteit van de verschillende elftallen zal daarmee nog verder omhoog gaan. Daarnaast wordt het mogelijk om jeugdspelers in te zetten in het gezamenlijke beloftenelftal, waarmee een extra tussenstap richting de eerste elftallen van Excelsior en Feyenoord wordt gecreëerd en het beloftenelftal meteen een kwaliteitsimpuls krijgt.’

De Feyenoord Academy blijft gevestigd op Varkenoord. De beloften zullen net als dit seizoen de wedstrijden op Woudestein spelen. Alle elftallen van de Feyenoord Academy zullen onder de naam Feyenoord/Excelsior deelnemen aan de competitie en zullen spelen in Feyenoord-tenue. Excelsior behoudt de jeugdelftallen van haar amateurtak, zoals ook de jeugdopleiding van Sportclub Feyenoord blijft voortbestaan.