Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Oranje na thriller naar halve finale WK

Het Nederlands elftal heeft zich vrijdagmiddag na een ware thriller geplaatst voor de halve finale van het Wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk rekende in Port Elizabeth met 2-1 af met vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Internazionale-middenvelder Wesley Sneijder werd matchwinner, door in de loop van de tweede helft een door Dirk Kuyt verlengde corner van Arjen Robben achter Julio Cesar te koppen. Giovanni van Bronckhorst speelde als aanvoerder de volledige wedstrijd als linkervleugelverdediger.
De halve finale wordt aanstaande dinsdag om 20.30 uur gespeeld in Kaapstad. Ghana en Uruguay spelen vrijdagavond voor het andere ticket voor deze halve eindstrijd.

Lange tijd zag het er vrijdag niet naar uit dat Oranje met de winst aan de haal zou gaan, doordat de Brazilianen al binnen tien minuten via Robinho op een 1-0 voorsprong kwamen en vervolgens het duel tot de rust controleerden. Nederland kwam echter in de tweede helft terug in de wedstrijd doordat een voorzet van Sneijder via het hoofd van Felipe Melo in het Braziliaanse doel belandde.

De gelijkmaker deed de kansen van Oranje keren, dat opeens de bovenliggende partij werd. Het overwicht mondde uit in de winnende treffer van Sneijder, waarna kort hierop Felipe Melo zijn frustraties niet de baas kon en vanwege natrappen tegen Robben met een rode kaart in moest rukken. In de slotfase waren er nog kansen over en weer, maar kwam er geen verandering meer in de stand.

Foto's/pictures Fifa.com