Fanshop
Fanshop

Vlaar: ‘Bahia draagt Oranje-shirt als een man’

André Bahia had er zichtbaar enige moeite mee, maar heeft zich maandagochtend toch gehuld in een Oranje-shirt. De Braziliaanse verdediger moest het shirt van het Nederlands elftal dragen in De Kuip als uitvloeisel van een weddenschap die hij met Ron Vlaar was aangegaan over de uitslag van de kwartfinale van afgelopen vrijdag op het Wereldkampioenschap tussen Nederland en Brazilië.
Bahia hulde zich maandagochtend voor de groepstraining in het Oranje-shirt dat Vlaar toebehoorde bij de vriendschappelijke wedstrijd in de aanloop naar het WK tussen Nederland en Mexico, het duel dat de verdediger vanwege een hamstringblessure uiteindelijk niet zou spelen. Het viel Bahia zwaar in oranje te lopen en al na enkele stappen op het veld van De Kuip trok hij het shirt uit. De nederlaag van Brazilië had zijn sporen achtergelaten, maar Bahia toonde zich wel een groot ‘verliezer’. ‘Nederland zou nu wereldkampioen kunnen worden’, zei hij.

Vlaar had vanzelfsprekend plezier om het winnen van de weddenschap. ‘Tijdens de eerste helft had ik er een hard hoofd in’, zei hij. ‘Maar gelukkig is het na de rust allemaal goed gekomen.’ De centrale verdediger was blij dat de spelers van het Nederlands elftal hem een dag in het shirt van Brazilië hadden weten te besparen. ‘Nog tijdens de wedstrijd probeerde ik contact te krijgen met André, maar dat lukte niet. Na afloop nam hij zijn telefoon al helemaal niet meer op. Maar hij draagt het Oranje-shirt nu als een man.’

Voor beide verdedigers stond er vrijdagmiddag meer op het spel dan alleen de eer van hun vaderland. De twee gingen een weddenschap aan die inhield dat één van de twee maandag in De Kuip het shirt van de ‘tegenstander’ aan zou trekken. Bij een nederlaag van Nederland had Vlaar het tricot van Brazilië aan moeten trekken, terwijl Bahia bij een verliespartij van de Brazilianen zich in het oranje moest hullen. Door de overwinning van het Nederlands elftal was het dus uiteindelijk Bahia die in Oranje-shirt de kleedkamer uitkwam.