Fanshop
Fanshop

Definitieve programma Open Dag 2010 bekend

De jaarlijkse Open Dag staat komende zaterdag 10 juli op het programma. Net als voorgaande jaren wordt er veel publiek verwacht. Feyenoord adviseert supporters daarom tijdig naar De Kuip af te reizen en daarvoor bij voorkeur het openbaar vervoer te gebruiken. Fans worden verzocht om eenmaal in het stadion op de vakken zo ver mogelijk door te schuiven, zodat zoveel mogelijk mensen een zitplaats hebben. De voor het komende seizoen nieuw aangetrokken spelers zullen traditiegetrouw per helikopter worden ingevlogen.
Programma
Naast de bijzondere entree van de aanwinsten, zullen ook de overige selectiespelers en de leden van de technische en medische staf op speciale wijze worden gepresenteerd aan het publiek. Daarnaast zijn er rondom De Kuip tal van activiteiten, waaronder de Puma Power Tower, Opel Cabrio Schieten en Vrumona Bossaball.

Daarnaast start Feyenoords hoofdsponsor ASR op de Open Dag de zoektocht naar de grootste Feyenoord-fan. Supporters worden uitgenodigd het Hand in hand te zingen op een podiumwagen, waar direct opnamen worden gemaakt voor een nieuwe videoclip.

Nieuw tijdens de komende editie van de Open Dag is dat de ploeg van trainer Mario Been ook direct in actie komt op het veld. ’s Middags om 15.00 uur staat namelijk de zogeheten Broederstrijd op het programma, een duel tussen Feyenoord en het eerste elftal van Sportclub Feyenoord. De amateurtak van de Rotterdamse club komt komend seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar uit in de hoofdklasse van het zondagvoetbal.

Supporters kunnen ook met elkaar de strijd aanbinden op een Scoren op Zuid Court. Feyenoord is sinds afgelopen seizoen met Scoren op Zuid actief in de wijken rondom het stadion om de Rotterdamse jeugd te stimuleren op het gebied van sport en educatie. Voormalig aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal Ben Wijnstekers zal daarnaast met Feyenoord on Tour voetbalclinics geven volgens de trainingsmethode van de Rotterdamse club.

Na afloop van het duel tussen Feyenoord en Sportclub Feyenoord gaat het programma van de Open Dag weer verder rondom De Kuip. Tevens zullen de spelers dan van 16.45 tot 17.45 uur op diverse punten rondom het stadion handtekeningen uitdelen aan supporters.

Kom met het openbaar vervoer
Feyenoord adviseert alle supporters om met het openbaar vervoer naar de Open Dag te komen. De RET zal deze dag extra trams inzetten, terwijl de NS extra treinen laat rijden. Daarnaast zal een aantal doorgaande treinen extra stops maken op station Rotterdam Stadion. Kijk op www.ns.nl voor de vertrek- en aankomsttijden van de extra tijden of plan onderaan dit bericht direct uw treinreis.

Om lange rijen bij de kaartautomaten te voorkomen, raadt de NS supporters aan om treinkaartjes alvast in een eerder stadium aan te schaffen. Ook is er de mogelijkheid om via een E-ticket te reizen, welke verkrijgbaar zijn op www.ns.nl/eticket.

Parkeren
Alleen dagkaarthouders in bezit van P2- of P3/4-kaarten kunnen parkeren op P2 of P3/4. P3/4 is alleen bereikbaar via de oprit aan de Stadionweg. Kaarten voor P5 kosten € 5,00 en zijn uitsluitend ter plaatse verkrijgbaar en niet in de voorverkoop via Ticketbox.

Stadion om 11.00 uur open
Het stadion zal zaterdag om 11.00 uur geopend worden. De Kuip is toegankelijk via alle grote hekken, poort 25 en de autopoort. De Open Dag duurt tot 18.00 uur.

Schuif zo ver mogelijk door
Feyenoord biedt graag zo veel mogelijk supporters de gelegenheid om het programma in het stadion mee te maken. Daarom worden bezoekers verzocht om, eenmaal in het stadion, zo ver mogelijk door te schuiven en stoeltjes niet te gebruiken voor jassen, tassen etc. Om veiligheidsredenen dienen de trappen vrij te blijven.

Beperkte capaciteit
Feyenoord verwacht een groot aantal bezoekers op de Open Dag te mogen ontvangen. Zodoende bestaat de mogelijkheid dat vakken in het stadion vol geraken. Om de veiligheid van de bezoekers op de Open Dag te waarborgen, zal in het geval een vak volledig bezet is, de opgang naar het betreffende vak worden gesloten en supporters worden doorverwezen naar andere vakken. Supporters dienen hierbij de aanwijzingen van het veiligheidspersoneel op te volgen.

De mogelijkheid bestaat dat op een gegeven moment alle vakken van het stadion vol zijn. Op dat moment zal er in verband met de veiligheid van alle bezoekers géén toegang meer verleend worden tot De Kuip. Op de buitenring van het stadion is dan nog wel een alternatief programma.