Feyenoord niet voorbij Zeeuws elftal

Feyenoord heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen het Zeeuws elftal teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Mario Been creëerde in Hoek voldoende kansen, maar het ontbreken van de centrumaanvallers Jon Dahl Tomasson en Luc Castaignos en de eveneens afwezige Sekou Cissé deed zich in de afwerking duidelijk voelen.
De Rotterdammers, die woensdagochtend nog een intensieve training hadden afgewerkt, kwamen verdedigend bijna de volledige wedstrijd niet in de problemen, maar hadden het in de slotfase bij een diepe bal achter de verdediging aan de oplettende Erwin Mulder te danken dat ze niet ook nog eens tegen een nederlaag aanliepen.

Gezien het krachtsverschil met de amateurs had Feyenoord logischerwijs wel vanaf de start van de wedstrijd het initiatief. Dat leidde ook tot de nodige gevaarlijke momenten voor het doel van het Zeeuws elftal, maar toch haalde het regioteam zonder tegentreffer de rust.

Dat kwam vooral doordat de Rotterdammers de eerste helft het vizier nog niet op scherp hadden staan.

Zo kopte Adil Auassar al na twee minuten een prima voorzet van Ruben Schaken net naast, terwijl schoten van Diego Biseswar uit de tweede lijn net even precisie misten. Halverwege de eerste helft leek Tim de Cler wel de score te openen, maar zijn venijnige schot scheerde aan de verkeerde kant van de paal langs het doelnet.

Met vier verse krachten voerde Feyenoord de tweede helft de druk op het doel van de Zeeuwen verder op, maar lange tijd kwamen de Rotterdammers niet verder dan kopballen van invaller Luigi Bruins en Kevin Hofland. Bruins probeerde het vervolgens net als de eveneens ingevallen Dani Fernández ook nog met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar bij beide inzetten ontbrak het aan kracht.

In de slotfase zorgden Schaken en Biseswar nog voor het meeste gevaar, maar beide aanvallers zagen hun schot ternauwernood worden gekeerd door de Zeeuwse sluitpost Leon Weeda, waardoor Feyenoord uiteindelijk niet verder kwam dan een teleurstellend gelijkspel.

Zeeuws elftal – Feyenoord 0-0