Fanshop
Fanshop

Feyenoord hofleverancier EK-selectie Oranje O/19

Feyenoord is hofleverancier van de definitieve selectie van het Nederlands elftal onder 19 voor het Europees kampioenschap in Frankrijk. Naast Bruno Martins Indi, Ricky van Haaren, Jerson Cabral en Luc Castaignos heeft KNVB-coach Wim van Zwam ook Jordy Clasie en Tim Eekman opgenomen in de EK-selectie van Oranje. Clasie en Eekman werden afgelopen seizoen kampioen met Feyenoord O/19 en spelen komend jaar in de eredivisie bij stadsgenoot Excelsior.
Naast de zes Rotterdamse talenten maakt er met Rajiv van la Parra ook nog een zevende op Varkenoord groot geworden voetballer deel uit van de achttienkoppige selectie. De aanvaller koos enkele jaren geleden voor een buitenlands avontuur bij Caen uit Frankrijk. Uitgerekend in die stad opent Oranje aanstaande zondag om 20.00 uur tegen het gastland het toernooi. Woensdag 21 juli om 18.00 uur is Engeland de tweede tegenstander en op zaterdag 24 juli om 18.00 uur is Oostenrijk de laatste opponent in Groep A.

Oranje moet in de poulefase een plaats bij de eerste twee behalen om door te gaan naar de halve finales, die op dinsdag 27 juli op het programma staan. De eindstrijd wordt op vrijdag 30 juli gespeeld. De beste zes teams van het toernooi weten zich ook verzekerd van deelname aan het WK onder 20 jaar, in 2011 in Colombia.

Stefan de Vrij en Bart Schenkeveld komen normaliter ook in actie met Oranje O/19, maar meldden zich onlangs al af voor de eindronde. De Vrij speelde na een operatieve ingreep in zijn knie inmiddels weer zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Feyenoord, maar is nog niet in staat een belastend toernooi als de Europese eindronde te spelen. Schenkeveld is langdurig uitgeschakeld vanwege een kruisbandblessure.