Fanshop
Fanshop

Feyenoord geeft Giovanni van Bronckhorst groots eerbetoon

Giovanni van Bronckhorst heeft van Feyenoord een groots eerbetoon gekregen dat past bij de grote verdiensten die de afzwaaiende topspeler heeft gehad voor het Nederlandse voetbal in het algemeen en Feyenoord in het bijzonder. De Rotterdamse club eert haar aanvoerder van de afgelopen drie seizoenen door het Feyenoord Magazine éénmalig om te dopen in ‘GIO’, een uniek glossy magazine dat volledig is gewijd aan de oer-Feyenoorder. ‘Dit had ik nooit verwacht’, zei Van Bronckhorst toen hij het eerste exemplaar in ontvangst nam. ‘Ik vind het een enorme eer dat dit speciaal voor mij is gedaan nu het einde van mijn carrière aanstaande is. Ik kijk er ontzettend naar uit om op 25 juli tegen Real Mallorca in een hopelijk afgeladen Kuip afscheid te nemen van mijn eigen supporters. Dat is voor mij op voorhand al een heel bijzondere dag.’
In de afscheidsspecial bewijzen tal van prominenten, uit binnen- en buitenland en van binnen en buiten de sport, geheel belangeloos hun eer aan Van Bronckhorst. Onder hen de schrijvers Anna Enquist en Abdelkader Benali, striptekenaar Toon van Driel en vele van zijn oud-ploeggenoten en vrienden als Dennis Bergkamp, Henrik Larsson en kersvers wereldkampioen Carles Puyol.

 
Bovendien is het blad voorzien van exclusief materiaal doordat Giovanni’s vrouw Marieke van Bronckhorst nauw betrokken was bij de totstandkoming en bijzondere (jeugd)foto’s van de verdediger uit het familiealbum aanleverde. In een uitgebreid interview en een eigen column praat ze bovendien openhartig over hoe zij en haar man elkaar vonden, wat hem voor haar nog altijd zo bijzonder maakt en over de leuke en minder fijne kanten van het leven als spelersvrouw.
 
De WK-finale tegen Spanje was afgelopen zondag voor de 35-jarige Van Bronckhorst zijn laatste wedstrijd als aanvoerder van Oranje en Feyenoords clubicoon acteerde zodoende tot het laatste moment van zijn imposante loopbaan op het allerhoogste podium. Zondag 25 juli besluit hij zijn grootse carrière echt met een afscheidswedstrijd tegen Real Mallorca, dat hem door Feyenoord is aangeboden. Seizoenkaarthouders van de Rotterdamse club hebben gratis toegang tot dit bijzondere duel.
 
GIO, dat in de winkel los verkrijgbaar zal zijn voor 3,95 euro en gratis wordt gestuurd naar Legioenleden van Feyenoord, is een eenmalige uitgave van Feyenoord Magazine. Volgens hoofdredacteur Raymond Salomon moet GIO gezien worden als ‘een fraai cadeautje en een eerbetoon aan Van Bronckhorst’, die zich als klein jongetje bij Feyenoord meldde, sportief het allerhoogste bereikte bij Europese grootmacht FC Barcelona en bij Oranje, maar in zijn hart altijd eerst en vooral Feyenoorder bleef.

 

Giovanni van Bronckhorst kreeg thuis, door zijn vrouw en Salomon, het eerste exemplaar overhandigd. Zijn vrouw had samen met andere meewerkende familieleden het hele project voor de oer-Feyenoorder verborgen weten te houden. ‘Na terugkeer van het WK ben ik al heel wat keren in het zonnetje gezet’, zei Giovanni van Bronckhorst. ‘Maar het leuke van dit blad is dat het iets tastbaars is en zowel voor mij als voor alle supporters een echt bewaarexemplaar. Echt geweldig!’