Feyenoord soepel langs Barendrecht

Feyenoord heeft zich zaterdagmiddag soepel langs BVV Barendrecht gevoetbald. De ploeg van trainer Mario Been toonde hiermee op Sportpark De Bongerd een heel ander gezicht dan eerder deze week tegen het Zeeuws elftal. De 1-4 overwinning was uiteindelijk een magere afspiegeling van de kansenverhouding tegen de topklasser. Georginio Wijnaldum, Ruben Schaken en Luigi Bruins (2) zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.
Leroy Fer maakte in Barendrecht zijn rentree na een liesblessure en speelde zo zijn eerste minuten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De middenvelder droeg het laatste half uur voor het eerst de aanvoerdersband van Feyenoord, nadat eerste aanvoerder Ron Vlaar werd vervangen door Kevin Hofland. Fer speelde de wedstrijd uit, maar bleef last houden van zijn lies.

Net als afgelopen woensdag tegen het Zeeuws elftal startte Wijnaldum ook in Barendrecht als centrumspits. De jeugdinternational vulde de voor hem vreemde positie naar behoren in en was voor de rust de gevaarlijkste man aan Rotterdamse zijde.

Het was daarom niet verwonderlijk dat uitgerekend Wijnaldum Feyenoord na ruim een kwartier op voorsprong zette. De Rotterdammer stond aan het einde van een vloeiende aanval die door Karim El Ahmadi met een geslepen pass op Diego Biseswar werd opgezet, waarna de vleugelaanvaller meerdere tegenstanders voorbij snelde en Wijnaldum in staat stelde van dichtbij de openingstreffer binnen te tikken.

De doelpuntenmaker had even daarvoor nog een vlammend schot door Barendrecht-doelman Mark Zegers uit de kruising geranseld zien worden, maar kon na ruim een half uur wederom juichen. Ditmaal was Wijnaldum een schakel in een doeltreffende aanval die begon bij Biseswar en eindigde met het binnentikken van de bal door Bruins.

De aanvallende middenvelder zette Feyenoord hiermee op een 1-2 voorsprong, nadat even daarvoor Barendrecht via Marco de Borst op gelijke hoogte was gekomen. Aan deze treffer ging een misverstand tussen Stefan de Vrij en Darley vooraf. Verder kwam de Braziliaanse doelman heel de wedstrijd geen moment in de problemen.

In de tweede helft stapelden de kansen zich op voor Feyenoord. De Rotterdammers combineerden zich soepel een weg door de Barendrechtse defensie en van het aanvallende kwartet Schaken, Biseswar, Wijnaldum en Bruins kreeg iedereen één of meerdere uitgelezen mogelijkheden om de marge te vergroten.

Uiteindelijk was het Bruins die halverwege de tweede helft de dikverdiende 1-3 op het scorebord zette, door een puntgave voorzet van Dani Fernández te controleren en beheerst binnen te schieten. Het slotakkoord was aan Schaken, die een door Biseswar breed gelegde diepe bal van Hofland vlak voor tijd simpel in het Barendrechtse doel schoot en zo de eindstand bepaalde.

BVV Barendrecht – Feyenoord 1-4

18’ 0-1 Wijnaldum
30’ 1-1 De Borst
33’ 1-2 Bruins
68’ 1-3 Bruins
87’ 1-4 Schaken

Scheidsrechter: Kees van Duijn

Opstelling Feyenoord: Darley; De Vrij (46’ Fernández), Vlaar (62’ Hofland), Bahia, De Cler (46’ Fer); El Ahmadi (34’ Mokotjo), Bruins, Auassar (68’ Leerdam); Schaken, Wijnaldum (85’ Auassar) en Biseswar.