Gretig Feyenoord stemt Been tevreden

Trainer Mario Been kon na afloop van BVV Barendrecht tegen Feyenoord tevreden terugkijken. De oefenmeester had vooraf gretigheid gevraagd aan zijn spelers en kreeg die ook te zien op het veld. ‘Daardoor kan ik alleen maar tevreden zijn over deze wedstrijd’, zei hij in zijn woonplaats, om er grappend aan toe te voegen dat hij komend jaar gelukkig met opgeheven hoofd naar de supermarkt kan.
Natuurlijk zag de oefenmeester ook verbeterpunten na afloop van het 1-4 gewonnen oefenduel. Eén daarvan was de nauwkeurigheid in de afronding, die met name in de tweede helft te wensen overliet. ‘Met alle respect voor Barendrecht, maar wij hadden er vandaag wel tien kunnen maken’, zei Been. ‘Alleen al de eerste tien minuten na de rust telde ik zeven uitgespeelde kansen voor ons. Dat we niet meer hebben gescoord, is het enige verwijt dat ik de spelers vandaag kan maken.’

Eén van de doelpuntenmakers van Feyenoord was Georginio Wijnaldum, die op Sportpark De Bongerd als centrumspits speelde en door een ongelukkige botsing vlak voor tijd naar de kant moest. ‘Gini heeft de spitspositie heel goed ingevuld’, zei Been. ‘Hij heeft veel diepte zonder bal en kan een doelpunt maken. Vandaag stond zijn vizier dan niet altijd op scherp, maar voor veel gevaar zorgde hij wel. Het is wat zijn blessure betreft even afwachten, maar het lijkt erop dat het mevalt.’

Karim El Ahmadi verliet al voor de rust het veld. De Marokkaans international kwam in botsing met een tegenstander en hield daar een pijnlijke knie aan over. Om geen onnodige risico’s te nemen werd hij kort hierna gewisseld.