Feyenoord boekt eenvoudige zege in Dordrecht

Feyenoord heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd uit tegen FC Dordrecht eenvoudig met 0-4 gewonnen. De ploeg van trainer Mario Been kwam voor de rust op een 0-1 voorsprong via André Bahia, waarna in de tweede helft wederom Bahia, Kamohelo Mokotjo en Ron Vlaar de eindstand op het scorebord zetten. Michael Lumb maakte in de tweede helft als vervanger van Tim de Cler zijn officieuze debuut in het shirt van Feyenoord. De tweevoudig Deens international bleef op de linksbackpositie verdedigend eenvoudig overeind en zocht daarnaast nadrukkelijk de aanval.
Feyenoord startte moeizaam tegen de Schapekoppen. De Rotterdammers hadden weliswaar verreweg het meeste balbezit, maar door een te laag baltempo en slordigheid in de passing was er lange tijd geen reden tot paniek in de defensie van FC Dordrecht. Pas na een klein half uur spelen kreeg de ploeg van Been de eerste kans van de wedstrijd, maar Ruben Schaken raakte na een dribbel van dichtbij de benen van FC Dordrecht-doelman Nick van der Ploeg.

De sluitpost was vervolgens een paar minuten later kansloos bij de openingstreffer van Bahia, die een uitstekende aanval bij de eerste paal knap afrondde. Adil Auassar verzond na een afgeslagen Feyenoord-corner een crossbal op Luigi Bruins die de bal vanaf de linkerflank uit de lucht ineens voor het doel bracht, waar Bahia goed voor zijn directe tegenstander kwam en de 0-1 aan liet tekenen.

Bruins was op slag van rust zelf ook dicht bij een doelpunt, maar een vrije trap van de middenvelder stuitte via de lat terug in het veld. Feyenoord had op dat moment eigenlijk al op een 0-2 voorsprong moeten staan, ware het niet dat Diego Biseswar aan het einde van een snelle counter de volledig vrijstaande Bruins en Schaken niet wist te bereiken.

Feyenoord, dat de eerste helft alleen een schot van FC Dordrecht-middenvelder Nick Coster toe had moeten staan, nam na de pauze eenvoudig verder afstand van de thuisploeg. Bahia verdubbelde al snel de marge door een vrije trap van Bruins voor Van der Ploeg binnen te lopen.

Mokotjo kwam na een uur spelen binnen de lijnen voor Auassar en liet zich direct gelden. De Zuid-Afrikaanse jeugdinternational twijfelde geen moment toen Leroy Fer de bal op ruim 25 meter van het doel breed legde en haalde ineens hard uit: 0-3.

Het waren de eerste twee doeltreffende acties van Feyenoord in de tweede helft, waarin de Rotterdammers aanmerkelijk meer kansen creëerden dan voor de rust. Onder meer Auassar, Biseswar en Kelvin Leerdam – na een hakje van Georginio Wijnaldum – stelden Van der Ploeg op de proef, maar het was uiteindelijk na Bahia wederom een centrumverdediger die het net wist te vinden. Vlaar nam na 78 minuten een vrije trap snel op Biseswar, kreeg de bal terug en gleed Feyenoords vierde en laatste treffer tegen de touwen.

FC Dordrecht – Feyenoord 0-4