Oranje onder 19 herpakt zich op EK

Oranje onder 19 is terug in de race op het EK in Frankrijk. Na de 4-1 nederlaag tegen Frankrijk afgelopen zondag, won de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam woensdag met 1-0 van de leeftijdsgenoten uit Engeland. De Nederlandse talenten hebben daardoor plaatsing voor de halve finales weer in eigen hand. Daarvoor moet aanstaande zaterdag gewonnen worden van Oostenrijk.
Steven Berghuis maakte woensdag na vijf minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Kort erop had Feyenoorder Luc Castaignos de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Declan Rudd tikte de bal uit de kruising. Bruno Martins Indi voorkwam voor rust dat de Engelsen op gelijke hoogte konden komen, door een inzet van Nathan Delfouneso te pareren nadat doelman Jeroen Zoet een lange bal niet onder controle kreeg.

Naast Castaignos en Martins Indi begonnen ook de Feyenoorders Ricky van Haaren en Jerson Cabral in de basis, evenals de aan Excelsior uitgeleende Jordy Clasie.

Foto's/pictures: UEFA.com