Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Van Bronckhorst terug in De Kuip

Giovanni van Bronckhorst heeft zich donderdagochtend aangesloten bij de selectie van Feyenoord. De 35-jarige verdediger, die aanstaande zondag zijn afscheidswedstrijd speelt in De Kuip tegen Real Mallorca, trainde op Varkenoord volledig met de groep mee. Van Bronckhorst liet zien dat hij de goede vorm die hij op het afgelopen WK bereikte mee had genomen naar Rotterdam, door bij een afwerkoefening in koppels samen met Dani Fernández bij de beste duo’s te eindigen. De twee hadden voorafgaand aan de training uitgebreid nagepraat over de afgelopen WK-finale tussen Nederland en Spanje.


Karim El Ahmadi keerde donderdag terug op de groepstraining. De middenvelder raakte afgelopen zaterdag geblesseerd aan zijn knie in de oefenwedstrijd tegen Barendrecht en kwam sindsdien niet meer met de groep in actie. Hij miste daardoor ook het afgelopen oefenduel met FC Dordrecht. ‘Tegen Barendrecht kwam ik knie tegen knie met een tegenstander en daardoor had ik wat last’, vertelde El Ahmadi na de training. ‘Ik voel me nu weer helemaal fit, maar het is even afwachten hoe het morgen zal gaan. Ik hoop dat ik er zondag weer bij kan zijn tegen Real Mallorca.’



Een bijzondere rol was tijdens de afsluitende afwerkoefening weggelegd voor Rob van Dijk. Terwijl zijn collega’s Darley en Erwin Mulder om en om het doel verdedigden, vormde Van Dijk een koppel met Kevin Hofland en hij deed dit niet onverdienstelijk. Als aangever en als afmaker liet de geroutineerde doelman bij vlagen zien ook een aardig balletje te kunnen trappen.



Na afloop van de oefensessie was een handtekening van of een foto met Van Bronckhorst erg gewild bij de tientallen supporters die de donderdagtraining bezochten. De voormalig international kreeg bovendien van twee supporters een groot kado overhandigd als dank voor zijn mooie carrière.



Van Bronckhorst komt aanstaande zondag voor de allerlaatste keer in actie met Feyenoord in de wedstrijd tegen Real Mallorca. Voor dit duel, dat om 14.30 uur begint, zijn nog kaarten te koop. Klik hier voor de kaartverkoop van Feyenoord tegen Real Mallorca.