Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Feyenoord werkt aan balgevoel op Maasvlakte

De spelers van Feyenoord hebben donderdagmiddag op een uiterst bijzondere locatie met elkaar de strijd aangebonden. De ploeg van trainer Mario Been was voor het jaarlijkse bezoek aan de haven op uitnodiging van Port of Rotterdam te gast op de Maasvlakte 2, waarvan de aanleg in 2009 is begonnen. Verdeeld over twee teams legden de Feyenoorders op het in de Noordzee gewonnen haventerrein met een bal een parcours af, waarna aansluitend nog een meet and greet met het personeel van Projectorganisatie Uitbreiding Maasvlakte op het programma stond.


‘Dit was een goed moment om naar de Tweede Maasvlakte te komen’, zei René van der Plas, Hoofd Realisatie Maasvlakte 2. ‘Er is inmiddels veel te zien voor de spelers. In 2009 zijn we begonnen met de aanleg en uiteindelijk verrijst er in de zee een terrein met een totale omvang van bijna 3.000 voetbalvelden. Daar gebruiken we zoveel zand voor dat we er De Kuip wel meer dan 200 keer mee kunnen vullen.’De eerste nieuwe havengebieden zijn inmiddels opgespoten, waardoor de Feyenoorders een wedstrijd af konden werken op een terrein waar nog niet zolang geleden de zee tekeer ging. Trainer Mario Been gaf het startschot voor het voetbalparcours tussen betonblokken van liefst 46.000 kilogram, waarna de spelers zich vol enthousiasme in het onderlinge duel stortten.Ron Vlaar zag zijn bal al snel in het water eindigen, maar het gros van de spelers ging rechtstreeks richting het einde van het parcours, waar zij hun bal in de bak van een grote shovel moesten proberen te schieten. Mede doordat een deel van de Feyenoorders meer op ploeggenoten dan op het doel richtten, was het Leroy Fer die zich uiteindelijk de beste schutter mocht noemen. ‘Dat schiet niet eens zo gek’, wees de jeugdinternational naar de werkschoenen aan zijn voeten. Als beloning mocht Fer de shovelbak legen, waarna alle raak geschoten ballen weer over de Tweede Maasvlakte rolden.

Terwijl op de achtergrond gespecialiseerde schepen rustig verder gingen met het opspuiten van nieuw land, deelden de Feyenoorders in Futureland, het interactieve informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte, tot slot handtekeningen uit aan het personeel en werden er volop foto’s van de voetballers gemaakt.