Fanshop
Fanshop

Feyenoord zet voet in Portugal (video)

Feyenoord is dinsdag na een vlucht van bijna drie uur veilig geland op de luchthaven van Faro in Portugal. Daar vandaan werd per bus de reis ingezet richting het Spaanse Ayamonte, de plaats waar de selectie tot en met aanstaande zondag verblijft voor een trainingskamp. Op vrijdag en zaterdag speelt Feyenoord in het Portugese Villa Real de San Antonio wedstrijden tegen respectievelijk Benfica en Aston Villa.
Jon Dahl Tomasson sluit tijdens het trainingskamp weer aan bij de selectie. De aanvaller is hersteld van een blessure die hij opliep tijdens het afgelopen WK. Ook Ruben Schaken maakt onderdeel uit van de groep die dinsdag voet in Portugal zette. De aanvaller liep afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Real Mallorca een liesblessure op, maar de schade blijkt mee te vallen.‘Daarom ben ik blij dat ik er deze week bij kan zijn’, zei Schaken op de luchthaven van Faro. ‘Ik was bang dat ik misschien een scheurtje in mijn lies zou hebben en dan had ik waarschijnlijk niet eens mee gekund, maar de blessure valt gelukkig mee. De komende dagen zullen we bekijken hoe ik er echt voor sta.’ De aanvaller noemt de kans dat hij vrijdag of zaterdag in actie kan komen tegen Benfica of Aston Villa ‘zeer klein’.

Supporters die de wedstrijden tegen Benfica en Aston Villa op het Torneio do Guadiana 2010 in Villa Real de San Antonio willen bijwonen, kunnen kaarten kopen bij het stadion. Feyenoord speelt op vrijdag 30 juli om 21.15 uur tegen Benfica. Op zaterdag 31 juli is het Engelse Aston Villa eveneens om 21.15 uur de tegenstander. De derde wedstrijd van het toernooi tussen Benfica en Aston Villa wordt gespeeld op zondag 1 augustus. Een passepartout voor de drie wedstrijden kost € 35,00. Het is de bedoeling dat voor Feyenoord-supporters een apart vak in het stadion beschikbaar is.Tijdens het trainingskamp verblijft de selectie in het Spaanse Ayamonte, nabij de Portugese grens. Indien de eigenaar van het complex hiervoor toestemming geeft, zijn de trainingen vrij toegankelijk voor publiek Het spelershotel is niet toegankelijk voor supporters. Feyenoord traint (onder voorbehoud) op woensdag en donderdag om 10.00 uur en op vrijdag om 10.30 uur.