Fanshop
Fanshop

Feyenoord/Excelsior O/18 start met oefenzege op Qatar

Feyenoord/Excelsior O/18 heeft woensdagmiddag de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Jan Gösgens was in Venlo op het veld van VVV’03 met 0-1 te sterk voor het nationale elftal van Qatar voor spelers onder de achttien jaar. Jon-Joost Cornelissens tekende na een kwartier spelen voor het enige doelpunt van het oefenduel.
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was Feyenoord/Excelsior stukken sterker dan de opponent uit het Midden-Oosten. ‘Zeker in de tweede helft creëerden wij meerdere kansen en hadden we uit moeten lopen naar een ruime overwinning’, zei Gösgens na afloop. ‘Maar voor een eerste oefenwedstrijd was het zeer aardig wat de jongens vandaag hebben laten zien.’

De oefenmeester zag tijdens het vriendschappelijke duel, waarin van de kant van Qatar vrij fysiek en bij vlagen ronduit hard werd gespeeld, meerdere zaken terugkeren waarop tijdens de eerste week van de voorbereiding was getraind. ‘Mede daarom ben ik dik tevreden’, zei Gösgens. ‘Het zag er van onze kant behoorlijk uit.’

De Rotterdammers kregen onder meer na een kwartier spelen de handen van de toeschouwers op elkaar, toen zij na een lange bal van achteruit van de voet van Kay Blokland op voorsprong kwamen. Cornelissens controleerde goed en lobte de bal mooi over de goalie uit Qatar en werd daarmee matchwinner.

Qatar O/18 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-1

Scoreverloop:
15’ 0-1 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart (46’ Struis); Samsey (46’J. van Deelen), Van Oosten, Blokland (46’ Scholman), Y. van Deelen; Van der Laan, Fer (46’ Blij), Agatowski (46’ Triel); Van der Velden (46’ Berkvens), Cornelissens en Geluk.